Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Πτώχευση πολωνικού tour operator Sky Club - ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΩΝ TOUR OPERATORS ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ LOBBY!


Αίτηση πτώχευσης και αναστολής της λειτουργίας του υπέβαλλε επισήμως ο πολωνικός tour operator ‘’Sky Club’’, στις 4 Ιουλίου προς τα αρμόδια πολωνικά όργανα. Στην παρούσα φάση η αίτηση εξετάζεται και η απόφαση αναμένεται εντός του επομένου μήνα.


 Όσον αφορά το σύνολο των χρηματικών απαιτήσεων των πολωνών τουριστών , οι οποίοι και είχαν ήδη αγοράσει πακέτα διακοπών από το Sky Club χωρίς να είναι εφικτή η πραγματοποίηση του ταξιδιού τους (ή εκείνων που κατά την ανακοίνωση της πτώχευσης βρισκόταν ήδη για διακοπές και δεν ήτο δυνατή η επιστροφή τους), εκτιμάται ότι ανέρχονται στο ποσό των περίπου 63 εκ. ζλότυ (περίπου 16 εκ. Ευρώ) ενώ η εταιρεία διαθέτει μόλις 25 εκ. ζλότυ (περίπου 6 εκ. Ευρώ) για την αποζημίωσή τους.

 Περαιτέρω και όσον αφορά αλλοδαπές επιχειρήσεις στις οποίες δεν έχει αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του το Sky Club, για να γίνει εφικτή η διεκδίκηση αποζημίωσης τους, θα πρέπει να κινηθούν νομικά απέναντι στην ανωτέρω εταιρεία ώστε να καταγραφούν οι απαιτήσεις τους και μέσω των κανόνων του πτωχευτικού δικαίου, να εγγραφούν στον κατάλογο των πιστωτών της.

tourismtoday

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου