Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΙΟΣ-ΜΗΛΟΣ-ΚΕΑ ΟΔΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣ ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ALL INCLUSIVE - ΠΡΩΗΝ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΕΧΕΙ ΣΑΡΩΣΕΙ ΤΟ 25% ΤΗΣ ΙΟΥ - ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΜΑΝΙΑΤΗ ΓΙΑ "ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ" ΣΕ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΝΗΣΙ!



Επένδυση για την κατασκευή τουριστικού συγκροτήματος προωθεί στην Ίο ο πρώην τραπεζίτης Αγγ. Μιχαλόπουλος ο οποίος φέρεται να έχει αγοράσει τα τελευταία χρόνια σχεδόν το 25% του νησιού. 
 
Ο ζωγράφος που ελέγχει το... 25% της Ίου! 
 
Τους περιβαλλοντικούς όρους για μία ακόμα επένδυση που προωθεί ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς της Ίου» Άγγελος Μιχαλόπουλος ενέκρινε χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης.

Ο πρώην επενδυτικός τραπεζίτης στις ΗΠΑ Αγγ. Μιχαλόπουλος εν μέσω κρίσης έχει σαρώσει τα ακίνητα στο νησί, με αποτέλεσμα κάποιοι να υποστηρίζουν πως του ανήκει σχεδόν το 25% αυτού.
Τώρα προωθεί μέσω της εταιρείας 105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρεία Εκμ. Ακινήτων επένδυση για σύνθετο τουριστικό κατάλυμα στη θέση Κουμπάρα-Διακοφτό, συνολικής δυναμικότητας 249 κλινών, που θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και κέντρο αναζωογόνησης (spa).

Ο Αγγ. Μιχαλόπουλος δεν είναι ο μόνος που επενδύει στο νησί των Κυκλάδων, καθώς τα τελευταία χρόνια γη έχουν αγοράσει γνωστοί εφοπλιστές όπως ο Γ. Προκοπίου, ο Ντ. Μαρτίνος και ο Διαμ. Διαμαντίδης.

Ο πρώην τραπεζίτης, όμως, που σήμερα δηλώνει ζωγράφος, είναι ο πλέον κινητικός στο σχετικά παρθένο από επενδυτικά κυκλαδίτικο νησί.

Εκτός από την έκταση επί της οποίας θα κατασκευαστεί το τουριστικό συγκρότημα, στο χαρτοφυλάκιο του κ. Μιχαλόπουλου περιλαμβάνονται και άλλα «φιλέτα» όπως ένα ακόμα οικόπεδο στη θέση Διακοφτό, ακίνητα στην ανατολική πλευρά του νησιού (Τρεις Κλεισιές) και το κτήμα του στην παραλία Κουμπάρα.

Παρά τα κατά καιρούς προβλήματα με τοπικούς παράγοντες και περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο Αγγ. Μιχαλόπουλος συνεχίζει ακάθεκτος...



 Πράσινο φως από ΥΠΕΚΑ σε τουριστική επένδυση στην Ιο 

 Αφορά τη δημιουργία 5αστερου ξενοδοχείου, επιπλωμένων κατοικιών αλλά και κέντρου Spa. 

  Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψε ο Γιάννης Μανιάτης για την έγκριση δημιουργίας ενός Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος, με την οποία καθορίζονται και οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου αυτού.

 Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η επένδυση αφορά τη δημιουργία Σύνθετου Τουριστικού Καταλύματος στην περιοχή «Κουμπάρα-Διακοφτό», Δήμου Ιητών Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, συνολικής δυναμικότητας 249 κλινών που περιλαμβάνει:

• Ξενοδοχείο κλασσικού τύπου κατηγορίας πέντε αστέρων (5*)

• Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες

• Κέντρο αναζωογόνησης (spa)

• Υποστηρικτικά έργα όπως μονάδα αφαλάτωσης, λιμενικά έργα, έργο λειτουργικής σύνδεσης της χερσονήσου Διακοφτού με την ενδοχώρα, κολυμβητικές δεξαμενές, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίτκυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώροι στάθμευσης οχημάτων, γήπεδα αθλοπαιδιών κ.ά.

Φορέας του έργου είναι η «105 Ανώνυμη Τουριστική & Τεχνική Εταιρεία Εκμ. Ακινήτων».

Ο Υπουργός ΠΕΚΑ έχει πρόσφατα υπογράψει άλλες δύο σημαντικές επενδύσεις για τη δημιουργία Σύνθετων Τουριστικών Καταλυμάτων στους Δήμους Μήλου και Κέας, συνολικής δυναμικότητας 446 κλινών.

 euro2day

 Το σπήλαιο του Παπάφραγκα στη Μήλο
  
Πριν από τις πρόσφατες εξελίξεις, δημοσιεύθηκε την 05.03.2014 στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ άρθρο του κου Στάθη Κουσούνη με τον τίτλο «Μεγάλες τουριστικές επενδύσεις σε Ιο και Μήλο».

Το άρθρο πληροφορούσε ότι επίκειτο από τα συναρμόδια για το θέμα υπουργεία Τουρισμού, καθώς και Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, η έκδοση κοινών αποφάσεων για την έγκριση δημιουργίας των μεγαλύτερων τουριστικών επενδύσεων, που αφορούν στη Μήλο και την Ιο.

Συγκεκριμένα αναφερόταν ότι η επένδυση στην Ίο θα είναι ύψους 40 έως 50 εκατ. Ευρώ, σε έκταση  περίπου 275 στρεμμάτων, θα αφορά σύνθετο τουριστικό κατάλυμα ύψους μεταξύ 40 και 50 εκατ. Ευρώ, και φορέας υλοποίησης θα είναι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία «105 Ανώνυμη Τουριστική και Τεχνική Εταιρεία ΕΚΜ Ακινήτων». Ανέφερε επίσης ότι στο σχέδιο περιλαμβάνεται η δημιουργία πεντάστερου ξενοδοχείου τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών κατοικιών, με δυναμικότητα κυμαινόμενη από 250 έως 300 κλίνες, με εγκαταστάσεις σπα, και πρόβλεψη για κατασκευή προβλήτας προκειμένης της πρόσδεσης σε αυτήν τουριστικών σκαφών.

H δεύτερη επένδυση επίσης σύνθετου τουριστικού καταλύματος ύψους περίπου, 100 εκατ. ευρώ αναμένεται να υλοποιηθεί σε έκταση 450 στρεμμάτων στη Μήλο. Το επενδυτικό σχέδιο από την εταιρεία Αxsite προβλέπει την υλοποίηση ξενοδοχείου και τουριστικών κατοικιών 216 κλινών. H ιδιοκτήτρια εταιρεία φέρεται ότι έχει συνάψει συμφωνία συνεργασίας με τον όμιλο Soneva Resorts που έχει δραστηριότητα σε Μαλδίβες και Ταϊλάνδη. Στο μεταξύ, το διεθνές δίκτυο Relais & Chateaux με μέλη περισσότερα από 520 πολυτελή ξενοδοχεία και γκουρμέ εστιατόρια με μοναδικό χαρακτήρα σε 64 χώρες ανακοίνωσε την ένταξη έξι νέων μελών-ξενοδοχείων περιλαμβανομένου και ενός από τη χώρα μας

 Πιο συγκεκριμένα, το πολυτελές διεθνές δίκτυο που εδρεύει στη Γαλλία συμπεριέλαβε το ξενοδοχείο Μykonian Utopia Resort στη Μύκονο. Ακόμα  πέντε ξενοδοχεία που εντάχθηκαν στο δίκτυο βρίσκονται σε Γαλλία, Ινδία, Κίνα και δύο στην Ελβετία. Στην Ελλάδα έχουν ενταχθεί πέντε ξενοδοχεία, δύο σε Μύκονο και Σαντορίνη και ένα στην Ελούντα της Κρήτης. Αξιοσημείωτο είναι ότι τα ετήσια έσοδα των μελών του Δικτύου ανέρχονται σε 1,7 δισ. ευρώ.

 
Σύμφωνα επίσης με δημοσίευμα στα ΝΕΑ στις 2.5.2014 με τίτλο "Επενδύσεις €160 εκατ. για ξενοδοχεία σε Μήλο και Τζια" μαθαίνουμε πως στην Τζια, και συγκεκριμένα στην περιοχή Βρόσκοπος του Δήμου Κέας, ετοιμάζεται η δημιουργία  άλλου σύνθετου τουριστικού καταλύματος συνολικής δυναµικότητας 230 κλινών μετά από έγκριση των υπουργείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.  Το ύψος της επένδυσης  ανέρχεται περίπου  στα 60 εκατ. ευρώ και θα υλοποιηθεί από τις εταιρείες Θέρισσος Χιλλς και Ειδικού Σκοπού 24 ΑΕ, του ομίλου Dolphin Capital Investors του επιχειρηματία Μ. Καμπουρίδη.

Θα περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου κλασικού τύπου πέντε αστέρων, τουριστικών επιπλωµένων κατοικιών, κέντρου θαλασσοθεραπείας εκατό ατόµων και κέντρου καταδυτικού τουρισµού.


Επίσης, περιλαμβάνει υποστηρικτικά έργα όπως είναι η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων, μονάδα αφαλάτωσης, πισίνες, εσωτερικό οδικό δίκτυο, εσωτερικά δίκτυα υποδομών (ύδρευσης, ηλεκτροδότησης, αποχέτευσης), έργα σύνδεσης με τα δίκτυα υποδομών, χώρους στάθμευσης οχημάτων και γήπεδα αθλοπαιδιών.


Τα σχέδια της
 Dolphin Capital Investors είναι ουσιαστικά να κατασκευάσουν ένα  δεύτερου Aman Resort στη Ελλάδα σε έκταση 645 στρεμμάτων.

Το επιχειρηματικό σχέδιο της συγκεκριμένης επένδυσης περιλαμβάνει τη δημιουργία ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, επιπλωμένων διαμερισμάτων και τουριστικών κατοικιών συνολικής δυναμικότητας 250 έως 300 κλινών, κέντρου σπα, καθώς και την κατασκευή προβλήτας για την πρόσδεση τουριστικών σκαφών κ.λπ. Η έκταση στην οποία θα υλοποιηθεί η συγκεκριμένη επένδυση αγγίζει τα 275 στρέμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου