Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΠΩΣ Ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΚΑΘΗΣΕ ΣΟΥΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΚΑΤΣΕΛΗ-ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΕΙ ΤΟ ALL INCLUSIVE!


09 Ιουλ. 2010
 
Κίνητρα για τον περιορισμό του συστήματος «all inclusive» στα ξενοδοχεία -της πρακτικής δηλαδή που επιτρέπει στους τουρίστες να καταναλώνουν ότι θέλουν εντός του ξενοδοχείου χωρίς να χρεώνονται επιπλέον- περιλαμβάνονται στις προτάσεις του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού προς το Υπουργείο Οικονομίας σχετικά με τα κριτήρια βαρύτητας στη βαθμολογία των τουριστικών επενδύσεων στο Νέο Αναπτυξιακό Νόμο.

 Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γ. Νικητιάδης σε επιστολή που έστειλε σήμερα με τις προτάσεις προς την Υπουργό Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, αναφέρεται στην ανάγκη να υπάρξει περιορισμός στη λειτουργία του συστήματος «all inclusive» και σημειώνει ότι τα κριτήρια του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου θα πρέπει να προσαρμοστούν ανάλογα.

Ειδικότερα στις προτάσεις, σημειώνεται η δέσμευση με υπεύθυνη δήλωση του επενδυτή, ότι για τουλάχιστον 5 χρόνια μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης, η ξενοδοχειακή μονάδα 4* ή 5 * δεν θα λειτουργεί με το σύστημα «all inclusive» , ούτε θα συνεργάζεται με τουριστικά γραφεία που προωθούν παρόμοια προϊόντα Τουρισμού. Η λειτουργία κατά τη διάρκεια της πενταετίας, θα ελέγχεται με τους περιοδικούς ελέγχους του ΥΠΟΙΑΝ που προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος και σε περίπτωση μη τήρησης ο επενδυτής θα υποχρεούται να επιστρέφει το 30% της επιδότησης.

 Βαρύτητα στη βαθμολογία των τουριστικών επενδύσεων προτείνεται από το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού για τις εξής περιπτώσεις:

- Τουριστικές επενδύσεις που επενδύουν σε συστήματα προστασίας, περιβάλλοντος, διαχείριση στερεών και υγρών αποβλήτων κ.λπ.

- Ειδικές μορφές τουρισμού και σύνθετες επενδύσεις

- Αξιοποίηση παραδοσιακών κτισμάτων και εκσυγχρονισμός ξενοδοχείων

- Βελτιστοποίηση διαδικασιών (ΙSO κ.λπ.)

- Συνεργασίες επιχειρήσεων σε τοπική και περιφερειακή κλίμακα

- Συμβατότητα της επένδυσης , με υφιστάμενα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής και ανάδειξη αυτών.

- Ένταξη σε τουριστική αλυσίδα ή σύμβαση μάνατζμεντ σε άτομο με αποδεδειγμένη εμπειρία

- Συμβάσεις με tour operators εξωτερικού

- Εμπειρία του επενδύτη

Επίσης, το υπουργείο προωθεί για ένταξη στο νέο αναπτυξιακό:

- Κίνητρα για την «απόσυρση» παλαιών ξενοδοχείων και παράλληλα αυξημένα κίνητρα για τη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων καθώς και τις ορεινές περιοχές.

- Την εξαίρεση από επιδότηση της κατασκευής νέων τουριστικών επενδύσεων σε κορεσμένες περιοχές.

- Την ένταξη τουριστικών επιχειρήσεων ειδικής μορφής (όπως για παράδειγμα οι εγκαταστάσεις καταδυτικού τουρισμού), παραδοσιακών επαγγελμάτων καθώς και πάσης φύσεως δραστηριότητες που τονίζουν και αναβαθμίζουν τα χαρακτηριστικά της περιοχής.



Επίσης, το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού προωθεί για ένταξη στον Νέο Αναπτυξιακό Νόμο:

- Την απόσυρση παλαιών ξενοδοχείων

- Αυξημένα κίνητρα για τη νησιωτική Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα νησιά με πληθυσμό κάτω των 3.000 κατοίκων καθώς και τις ορεινές περιοχές.

- Την εξαίρεση από επιδότηση της κατασκευής νέων τουριστικών επενδύσεων σε υπεραναπτυγμένες περιοχές.

- Την ένταξη τουριστικών επιχειρήσεων ειδικής μορφής (πχ εγκαταστάσεις καταδυτικού τουρισμού, τουρισμού φύσης κλπ), παραδοσιακών επαγγελμάτων καθώς και πάσης φύσεως δραστηριότητες που τονίζουν και αναβαθμίζουν τα χαρακτηριστικά της περιοχής

ΔΩΣΤΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ. 

ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 

ΝΙΚΗΤΙΑΔΗ ΠΡΟΣ ΚΑΤΣΕΛΗ


4 ΗΜΕΡΕΣ  ΜΕΤΑ Ο ΝΙΚΗΤΙΑΔΗΣ ΤΑ ΓΥΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΤΟ INCLUSIVE

ΣΟΥΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΕΛΗ!



ΕΠΕΣΕ ΣΥΡΜΑ ΒΛΕΠΕΤΕ. ΕΜ... SOROS ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ....


ΠΑΡΑΝΟΗΣΑΜΕ ΟΛΟΙ, ΔΕΝ ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΛΑ, ΚΙ ΕΤΣΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ...."ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ" ΓΙΑ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΑΓΝΩΣΗ....

ΑΘΗΝΑ 13/07/2010

Διευκρινίσεις Νικητιάδη επί της πρότασης για το all inclusive

Μετά την παρανόηση που δημιουργήθηκε για τις προτάσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γ. Νικητιάδη στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λ. Κατσέλη περί, δήθεν κατάργησης, της χρηματοδότησης στα ξενοδοχεία που λειτουργούν με το σύστημα «all inclusive» ο κ. Νικητιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ξεκάθαρο πρόγραμμα και στρατηγική για τον Τουρισμό. Πρόγραμμα που προέκυψε μετά από μακροχρόνια δημόσια διαβούλευση και επίπονη εργασία 35 ανθρώπων οι οποίοι προέρχονται από τον Τουρισμό και εργάστηκαν στον τομέα του Τουρισμού για την χάραξη της στρατηγικής μας και βάση αυτού του προγράμματος προκύπτουν οι όποιες ενέργειες μας.

Επί της ουσίας η πρόταση μου είναι πάρα πολύ σαφής και αυτήν συζήτησα και με την κυρία Κατσέλη. Ο Αναπτυξιακός νόμος θα θεσπίσει διάφορα κριτήρια για την επιδότηση, είτε νέων ξενοδοχειακών μονάδων είτε ανακαίνιση των υφισταμένων. Τα κριτήρια αφορούν κυρίως την πράσινη ενέργεια την καινοτομία κλπ.

Αν κάποιος επενδυτής συμφωνήσει να μην συμπεριλάβει στις προσφερόμενες υπηρεσίες του το σύστημα all inclusive για 5 χρόνια τότε θα πριμοδοτείται με 3% επιπλέον μόρια. Διευκρινίζω και τονίζω πως πρόκειται για εντελώς προαιρετική δυνατότητα που είναι στην ευχέρεια του επενδυτή να την επιλέξει ή όχι και δεν έχει τίποτα να κάνει με τις ήδη υπάρχουσες μονάδες οι οποίες ουδόλως θα επηρεάζονται. Καμιά απαγόρευση δεν υπονόησα ποτέ. Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται και η αγορά της τοπικής κοινωνίας


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ....

ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ 4 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ "ΜΕΤΑΜΕΛΕΙΑΣ" ΝΙΚΙΤΙΑΔΗ

ΚΑΙ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΣΤΟ ΚΟΛΠΟ!



 Η ΝΔ είναι αντίθετη με τον περιορισμό του συστήματος "All inclusive" στα ξενοδοχεία, που άφησε ανοιχτό με τις δηλώσεις του ο υφυπουργός Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης, δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Πρώτη Γραμμή», η βουλευτής της ΝΔ και υπεύθυνη τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. 

Η κ. Κεφαλογιάννη είπε πως το "All inclusive"λειτουργεί παγκόσμια και δεν είναι κάτι που ανακαλύφθηκε στην Ελλάδα. 


Τόνισε ότι οι περισσότεροι τουρίστες έρχονται στην Ελλάδα με τέτοια πακέτα και στην ουσία με τον περιορισμό που θέτει η κυβέρνηση χαρίζει τουρισμό σε άλλες χώρες. 


Για επιπολαιότητα, ερασιτεχνικές ενέργειες και μη αποδοτικές προσπάθειες κατηγορεί ευθέως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων τον υφυπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργο Νικητιάδη. 


Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία επισημαίνει -μεταξύ άλλων- ότι στην περίπτωση που υιοθετούνταν η πρόταση του υφυπουργού θα οδηγούσε σε μεγαλύτερη πτώση του ελληνικού τουρισμού και θα χαροποιούσε τους ανταγωνιστές

skai.gr







ΚΑΙ Η ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΤΟΥ ALL INCLUSIVE 

ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΩΝ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ  ΚΡΑΤΙΚΟΘΡΕΜΕΝΩΝ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ,ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΦΑΛHΡΙΣΑΜΕ, ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΑΝ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΤΟΥ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΓΙΑ ΕΠΙΠΕΛΟΝ ΓΕΡΕΣ ΚΟΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ. 





ΣΑΠΟΡΤΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΩΣ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ALL INCLUSIVE!



ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΡΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου