Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τραγική η εικόνα του τουρισμού της Κω - ΓΕΜΙΣΕ ΤΙΣ 100.000 ΚΛΙΝΕΣ ΤΗΣ ΑΠΟ… ΑΦΡΑΓΚΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ! ΣΤΟΥΣ 1400 ΒΓΗΚΑΝ ΟΙ ...50 ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ!!!!


Τέλη Ιουνίου και το Νησί πιθανότατα έχει γεμίσει τουλάχιστον τις 100.000 από τις κλίνες του. Όμως, το παράδοξο της Κω, δηλ. η αναντιστοιχία ευημερούντων αριθμών με το επίπεδο ευημερίας του μέσω Κώου, έρχεται και πάλι, με μία άλλη μορφή, αυτή της χαμηλής οικονομικής στάθμης των τουριστών της.

Από 100 μεριές, η πληροφόρηση της αφραγκίας τους. Είναι που είναι ελάχιστοι, αυτοί που βγαίνουν έξω από τα ξενοδοχεία, όμως και αυτοί οι λίγοι, δεν ξοδεύουν ή αν αγοράσουν κάτι, θα είναι της κατηγορίας του… νερού ή έστω ένα παγωτού..



Και βέβαια, οι οικονομίες των χωρών προέλευσης τους, δεν περνάνε τις καλύτερες εποχές, όμως αυτό που συμβαίνει φέτος, δεν έχει προηγούμενο, ιδιαίτερα σε πελάτες πρώην ανατολικών χωρών…

Είναι απίστευτο, ότι σε παρτίδα 1.400 ατόμων, μόλις 50 άτομα, δήλωσαν να πάνε μία εκδρομή να δουν το Νησί, όπως μου είπε φίλος πράκτορας.

Ακόμα και οι Ρώσοι δεν είναι των πρώτων ετών, αλλά επισκέπτες που μόλις και μετά βίας, συμπλήρωσαν το τίμημα του «πακέτου», σε ξενοδοχεία 5* με 20 ευρώ

Αν εξαιρέσεις τα μαγαζιά της πιάτσας και τις ενοικιάσεις αυτοκινήτων και μοτοποδηλάτων, οι επαγγελματίες και το εμπόριο ασφυκτιούν και βλέπουν άλλη μία χρονιά, να μην μπορούν να βγάλουν τις υποχρεώσεις του χειμώνα…

Αυτά έτσι απλά, για τις διαπιστώσεις. Το μείζον είναι πάντα το πού πάει ο τουρισμός της Κω και πως θα πρέπει κάποιοι ΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ. Και αυτός δεν είναι άλλος από την νέα Δημ. Αρχή..

Γ.Γ.Ι.

vimatisko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου