Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Το “All Inclusive” βάζει λουκέτο στα εστιατόρια στα Χανιά; ΟΥΤΕ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ - ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΦΑΪ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΒΟΛΤΑ!



Η μέθοδος “all inclusive” και οι οικονομικές συνέπειες που έχει η εφαρμογή της από τους ξενοδόχους, στα εστιατόρια, στις ταβέρνες αλλά σε κάθε είδους επιχείρηση των γύρω περιοχών, αποτελεί, το τελευταίο διάστημα αιτία διαρκούς αντιπαράθεσης μεταξύ των επιχειρηματιών, εκείνων που συνεργάζονται - ή και ξεπουλάνε -  με τους μεγιστάνες της βιομηχανίας του μαζικού τουρισμού και των μικρομεσαίων που αγωνίζονται να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοικτά για βιοπορισμό.


Ειδικά σε περιοχές του Βόρειου Δυτικού Άξονα, από το Καλαμάκι έως το Κολυμπάρι, όπου τα σμήνη των τουριστών-φαντασμάτων πηγαινοέρχονται με τα βραχιολάκια, οι εστιάτορες κάνουν λόγο για τεράστιο πλήγμα.

Όπως εξηγούν, οι τουρίστες φτιάχνουν το πρόγραμμά τους έτσι, ώστε να βρίσκονται στο ξενοδοχείο την ώρα των γευμάτων.


«Ξεκινούν για τις εκδρομές τους αφού φάνε πρωινό, παίρνουν μαζί τους σάντουιτς και άλλα τρόφιμα από τους  μπουφέδες των ξενοδοχείων για να τρώνε κατά τη διάρκεια της ημέρας και φροντίζουν να είναι πίσω στο ξενοδοχείο πριν το δείπνο», λένε, τονίζοντας ότι οι συγκεκριμένη κατηγορία τουριστών δεν παίρνει απ’ έξω …ούτε ένα σουβλάκι.

Ανάλογες αρνητικές συνέπειες έχουν υποστεί και τα νυχτερινά κέντρα και τα μπαρ, καθώς και το αλκοόλ συμπεριλαμβάνεται στις παροχές του all inclusive.

Οι επιχειρηματίες ζητούν μέτρα για τον περιορισμό του all inclusive και του αθέμιτου ανταγωνισμού που επιβάλλουν στο νησί οι tour operators με την πλήρη κάλυψη αλλά και πριμοδότηση της πολιτείας. Θέλουν δηλαδή, να οργανωθεί και να συντονιστεί σε επίπεδο Περιφέρειας αλλά και τουριστικών Δήμων, ο τρόπος λειτουργίας του all  inclusive, ώστε να πάψει να ζημιώνει  και να βάζει λουκέτο με τον τρόπο αυτό τις επιχειρήσεις του.


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου