Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Το “All inclusive” κατέστρεψε ταβέρνες και καφέ “Μαύρα χάλια” στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης - Πήχτρα οι παραλίες αλλά άδεια τα μαγαζιά - “Τρώνε με δέκα ευρώ και μας ρωτούν τι έκπτωση θα τους κάνουμε”



Τις παραλίες γεμάτες από τουρίστες αλλά τα μαγαζιά τους άδεια βλέπουν οι ιδιοκτήτες εστιατορίων, καφέ και τουριστικών καταστημάτων, σε διάφορες τουριστικές περιοχές του Ν. Ηρακλείου από την Αγία Πελαγία μέχρι τη Χερσόνησο και τα Μάλια, οι οποίοι λένε ότι και οι λίγοι πελάτες που μπαίνουν τους κάνουν παζάρια και ζητούν εκπτώσεις ακόμη και στο φαγητό.

“Τρία άτομα προσωπικό, ένα τραπέζι γεμάτο”
Εστιατόριο στην Αγία Πελαγία έχει ο Γιώργος Ζαχαριουδάκης, ο οποίος είπε στην “Π”:


“Έχω 32 χρόνια μαγαζί και αυτό που βλέπω είναι μαύρα χάλια. 


Οι παραλίες γεμίζουν από κόσμο, Έλληνες και ξένους, τα αυτοκίνητα κάνουν ουρά αλλά τα μαγαζιά μας δεν έχουν κόσμο. Προχθές ήταν πήχτρα η παραλία και στο μαγαζί είχα 3 άτομα προσωπικό κι ένα τραπέζι γεμάτο


Μας έχει καταστρέψει το all inclusive.

 Οι τουρίστες, μαθαίνουμε από τα ξενοδοχεία, ακόμα κι αυτοί που έχουν πληρώσει πακέτα ημιδιατροφής, τρώνε πρωινό μέχρι να... σκάσουν και μετά τρώνε ξανά το βράδυ μέσα στις μονάδες. Αυτή είναι η κατάσταση”.

Ο ίδιος σημείωσε ότι ενώ οι προσδοκίες ήταν πολύ υψηλές και ο ίδιος άνοιξε το κατάστημά του στα μέσα Μαΐου, η σημερινή πραγματικότητα είναι τουλάχιστον απογοητευτική.

Τρώνε με δέκα ευρώ και μας ρωτούν τι έκπτωση θα τους κάνουμε

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση και ο ιδιοκτήτης εστιατορίου-καφέ στη Χερσόνησο Κ.Κ. (δεν ήθελε να αναφερθεί το όνομά του) ο οποίος μας είπε: “Η κίνηση είναι μέτρια και θεωρώ χειρότερη από πέρυσι. Οι ξένοι αντιμετωπίζουν κι εκείνοι οικονομική κρίση και επιπλέον έρχονται ως γνωστόν με πακέτα all inclusive. Αλλά ακόμη και οι τουρίστες που μπαίνουν και τρώνε, μας αφήνουν πολύ λίγα χρήματα. Επιπλέον μας κάνουν παζάρια και ζητούν κεράσματα και εκπτώσεις. Ακούμε συνέχεια το “κάνε μου καλύτερη τιμή, τι θα με κεράσεις” κ.λπ. ακόμη και αν ο λογαριασμός που κάνω είναι 10 ευρώ το άτομο”.

“Πάμε από το κακό στο χειρότερο”

Όλοι, ή σχεδόν όλοι, έρχονται με πακέτα all inclusive. Πάμε από το κακό στο χειρότερο”, είπε στην “Π” ο Μανόλης Ασσαριωτάκης, ιδιοκτήτης ταβέρνας στο χωριό των Μαλίων ο οποίος υπογράμμισε: “Υπάρχει οικονομική κρίση σε όλη την Ευρώπη. Οι ξένοι χρόνο με το χρόνο ξοδεύουν ολοένα και λιγότερα χρήματα. 
Στο παρελθόν στο χωριό των Μαλίων υπήρχαν 35 εστιατόρια και τάιζαν 2000 τουρίστες. Τώρα έχουν μείνει μόνο 10 και δεν ταΐζουν ούτε 500”. 

“Κάτω 50% η κίνηση από πέρυσι”

Επιχείρηση fish and spa στη Χερσόνησο λειτουργεί ο Σταμάτης Παντελάκης, ο οποίος είπε στην “Π” ότι η κίνηση είναι μειωμένη 50% σε σχέση με πέρυσι, αφού ο κόσμος δεν έχει χρήματα. “Υπάρχει μεγάλη κρίση και δεν το λέω εγώ, το λένε όλοι στην περιοχή. Αρκετοί από εμάς αντιμετωπίζουμε πρόβλημα επιβίωσης των επιχειρήσεών μας”. 


patris.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου