Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ALL INCLUSIVE GRECOTEL ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΥ ΦΕΡΘΗΚΑΝ ΣΑΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΣΤΑ ΩΠΑ-ΩΠΑ ΑΠΑΝΤΙΕΤΑΙ ΦΕΤΟΣ! ΕΓΙΝΑΝ GERMANOTEL!!!!

ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΑ Grecotel Olympia Oasis :” ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΑΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΡΩΣΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΑΝ ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ”

OASIS5
Γνωστός δικηγόρος (τα στοιχεία του οποίου είναι στη διάθεση του makeleio.gr) έγινε αποδέκτης απαράδεκτης συμπεριφοράς κατα την προσέλευσή του στο βραδυνό μπουφέ του Grecotel Olympia Oasis ένα από τα προηγούμενα βράδυα. Υποτίθεται ότι στο πεντάστερο ξενοδοχείο ισχύει «dress code» (κώδικας ντυσμίματος – σε κατά τα λοιπά … all inclusive διαμονή, όπου γίνεται κυριολεκτικά … χαμός στα γεύματα…), πλην όμως στην πράξη, όπως είχε διαπιστώσει ο δικηγόρος ήδη από προηγούμενη διαμονή του, αλλά και φέτος, όλες τις προηγούμενες ημέρες της διαμονής του στο ξενοδοχείο, αλλά και όπως οποιοσδήποτε μπορεί να το διαπιστώσει κάθε μέρα, ποτέ δεν εφαρμοζεται, αφού η συντριπτική πλειοψηφία καταφθάνει με βερμούδες, σορτσάκια, σαγιονάρες,
πολλές δε γυναικείες παρουσίες τα βράδυα προκαλούν τα βλέμματα, με τα απλά, καθημερινά, αλλα … καυτά ντυσίματά τους. Και χθες, έτυχε στον δικηγόρο, που πήγε, όπως κάθε βράδυ να δειπνήσει με τη σύζυγό του και τον γιο τους, να του γίνει … παρατήρηση από μία … σερβιτόρα, γεγονός ούτως η άλλως απαράδεκτο, αφού η σχετική παρατήρηση, ακόμη και εάν έπρεπε να γίνει, είναι αρμοδιότητας του υπευθύνου, ο οποίος όφειλε διακριτικά και κατά μόνας να κάνει την σύσταση, και όχι της σερβιτόρας, μπροστά σε τρία τουλάχιστον τραπέζια,
γιατί, λέει, φορούσε βερμούδα (επώνυμη, ευπρεπέστατη, με μπλούζα επίσης σοβαρή και παπούτσια και όχι σαγιονάρες, όπως πολλοί από τους διπλανούς του…), ενώ, όπως εξήγησε η σερβιτόρα που έκανε την επίπληξη, το … dress code … επέβαλε … παντελόνι… Η … έκρηξη του δικηγόρου (που πληρώνει 260 ευρώ την ημέρα) είχε πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια! Απαίτησε να δει τον υπευθυνο, ο οποίος, κατ’ αρχήν, του είπε το καταπληκτικό ότι γενικά «δεν θέλουν να είναι αυστηροί» !! (λες και απευθυνόταν σε μαθητή του Δημοτικού…) αλλά προσπαθούν να ελέγχουν λίγο το dress code, και να κάνουν διακριτικές παρατηρήσεις σχετικά με αυτό, κατονοώντας ότι είναι καλοκαίρι, κάνει ζέστη και είναι δύσκολο να επιβάλλει το ξενοδοχείο παντελόνια (οπότε ανακύπτει το εύλογο ερώτημα: αφού το ξενοδοχείο αυτό λειτουργεί … όταν είναι καλοκαίρι και κάνει ζέστη !! γιατί εξαρχής προβέπουν έναν κώδικα που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί…;;;).Εκεί, όμως, είναι που έγινε πραγματικά έξαλλος ο δικηγόρος: Όταν του υπέδειξε ενα σωρό Ρώσους και Γερμανούς που έκαναν παρέλαση μπροστά του με βερμουδες μέχρι … μην πούμε πού, με τί χρώματα και τί σχέδια, και με τατουάζ στα ποδαράκια που δεν περιγράφονται, τον προκάλεσε να τους κάνει παρατήρηση, ειδικά δε σε έναν Ρώσο – σκέτη πρόκληση, δεν είπε λέξη, ούτε τόλμησε να κάνει την παρατήρηση (πού να τολμήσει στον Ρώσο…). Είχε γίνει μούσκεμα από τον ιδρώτα. Επειδή μάλιστα ο Ρώσος, επειδή τον κοιτάζανε ο υπεύθυνος και ο δικηγόρος, είπε ένα «what» (τί συμβαίνει, δηλαδή ρωτούσε…), και ο δικηγόρος προκάλεσε τον υπεύθυνο ακόμη περισσότερο να του κάνει παρατήρηση, ο υπεύθυνος έντρομος έκανε νόημα στον Ρώσο ότι «τίποτα, όλα εντάξει, δεν είναι κάτι»!!! Όταν ο δικηγόρος κατήγγειλε ότι δεν τολμούν να κάνουν παρατήρηση στους ξένους (του έκανε χαρακτηριστικά την κίνηση του «να σου πάει»…), ο ιδρώτας πλημμύριζε…
Όταν, δε, τον ρώτησε γιατί δεν γίνεται παρατήρηση στις γυναίκες που έρχονται σχεδόν με το … εσώρουχο, η απίστευτη απάντηση (διαβάστε τώρα προσεκτικά!) ήταν ότι το dress code ισχύει … μόνο για τους … άντρες!!!! Απιστευτο; Και όμως: Αληθινο! Βέβαια, όταν τον προκάλεσε να του πει τί θα έκανε αν εμφανιζόταν η γυναικα του (του δικηγόρου) μόνο με τα εσώρουχα, δεν πήρε απαντηση. Ο κύριος αυτός δεν είχε να πεί τίποτα και όταν ο δικηγόρος του είπε, ότι είναι επιεικώς απαράδεκοι, προσβλητικοί, ότι η συμπεριφορά τους είναι χαρακτηριστική περίπτωση της ελληνικής προχειρότητας και ότι κάνουν προκλητικές διακρίσεις υπέρ των ξένων, διότι (για όλα αυτά) 1) ή εχεις dress code και τον εφαρμόζεις και απαγορεύεις την είσοδο σε ΟΛΟΥΣ όσους δεν τον τηρούν (ανεξαρτήτως φύλου και εθνικότητας) ή αν δεν τον τηρείς και δεν κάνεις σε ΚΑΝΕΝΑΝ παρατήρηση (και δεν κάνεις επιλεκτικά παρατηρήσεις–σαν να παίζεις ζάρια με την αξιοπρέπεια των πελατών σου), 2) πολύ περισσότερο όταν η παρατήρηση έγινε από τη σερβιτόρα μπροστά σε κόσμο και ειδικά σε Έλληνα πελάτη, την ώρα που γινόταν πασαρέλα δίπλα του από ξένους άντρες με βερμούδες και τατουάζ και γυναίκες με τις κοντές φούστες να ανεμίζουν, αφού και οι … ζαριές για το πρόσωπο που θα γίνει η παρατήρηση δεν φαίνεται να … ευνοούν τους ξένους, αφού όσο καιρό έχει μείνει στο ξενοδοχείο αυτό ο δικηγόρος δεν έχει γίνει ποτέ παρατήρηση, πολλώ μάλλον ούτε σε έναν ξένο (εδώ ο δικηγόρος προκάλεσε τον υπεύθυνο, έτσι για τα μάτια του κόσμου, να κάνει παρατήρηση στον προκλητικά ντυμένο Ρώσο, και αυτός δεν τόλμησε να το κάνει), ενώ 3) την ώρα του δείπνου γίνεται ένας ασύλληπτος χαμός από παιδιά να ουρλιάζουν, να γεμίζουν αναψυκτικά τα πατώματα από τα αυτόματα μηχανήματα, να τρέχουν ανάμεσα στα τραπέζια (στα οποία, κατά τα λοιπά, οι άντρες οφείλουν, σύμφωνα με τον κανονισμό του πεντάστερου ξενοδοχείου να κάθονται με παντελόνια…), αλλά όλα αυτά να μην ενοχλουν την διεύθυνση και τον υπεύθυνο, ούτε την … αισθητική του Grecotel…
OASIS1
Και επειδή η κουβέντα ήρθε στους ξένους που αντιμετωπίζονται ως … αρία φυλή και δεν τους γίνεται καμία παρατήρηση, έγινε το τελικό ερώτημα απο τον δικηγόρο στον κ. υπεύθυνο…, που αμφισβήτησε ότι γίνεται προτίμηση στους ξένους: «Επιτρέπεται οι ενδείξεις στις ταμπέλες να μην είναι και στην ελληνική γλώσσα;;; Πού είμαστε; Είμαστε στην Ελλάδα και στην Πελοπόννησο ή στο εξωτερικό;». Το αμφισβήτησε ο κ. υπεύθυνος, και τότε υποχρεώθηκε ο δικηγόρος να αφήσει το δείπνο του (το οποίο ούτως ή άλλως είχε καταστραφεί…) και να κατέβει μέχρι τον παιχνιδότοπο (όπου απασχολούνται τα παιδιά των πελατών) και να τραβήξει απλά και μόνο μία φωτογραφία που αρκεί να προκαλέσει αυστηρές διοικητικές ποινές στη γνωστή … ελληνική (;) αλυσίδα.
OASIS4
Στη φωτογραφία αυτή που δημοσιεύουμε, η ένδειξη στη πόρτα ειναι γραμμένη στα αγγλικά (close) και στα γερμανικά (schluessen)! Το ελληνικό «κλείστε» προφανώς ανέβαζε πολύ την τιμή της ταμπέλας και το Grecotel έκανε … οικονομία. Το αμήχανο σχόλιο του κ. υπευθύνου μετά από αυτό, ήταν κορυφαίο: μα αφού έχουμε ξένο τουρισμό!!! Στην αυτονόητη απάντηση του δικηγόρου ότι αυτός δεν είπε να μην είναι γραμμένες οι ενδείξεις και στις ξένες γλώσσες, αλλά κατήγγειλε το γεγονός ότι δεν ήταν γραμμένες και στη δική μας γλώσσα (όπως, όλως ενδεικτικά, ακόμη και η ταμπέλα που δείχνει την κατεύθυνση για τις διάφορες δραστηριότητες, που επίσης δημοσιεύουμε, που πάλι βγάζει μάτι η απουσία της ελληνικής γλώσσας), ο κ. υπεύθυνος έμεινε να παρατηρεί το τατατουάζ του Ρώσου με την κόκκινη βερμούδα…
OASIS2
Αφήστε, δε, το άλλο εκπληκτικό, με το περιοδικό του Grecotel «GREECE BY GRECOTEL», το οποίο η διεύθυνση του ξενοδοχείου έχει το θράσος να το διανέμει και στα δωμάτια των Ελλήνων: Στα Αγγλικά και στα … Ρωσικά!! Ναι! Δείτε τις φωτογραφίες!! Και μην μας πούνε ότι απευθύνονται στους ξένους, διότι 1) το περιοδικό διανέμεται και στα δωμάτια των Ελλήνων πελατών, ενώ 2) 1-2 διαφημίσεις ξέρουν να τις έχουν στα Ελληνικά (βλ. φωτογραφία)! Ούτε, τέλος, είχε να πεί κάτι, για την άλλη απαράδεκτη κατάσταση στο … πεντάστερο, με τις μόνιμες «πιασμένες» ομπρέλες μπροστά στη θάλασσα (που, επίσης, υποτίθεται ότι απαγορεύεται), καθώς ειναι μόνιμη κατάσταση οι πιασμένες ομπρέλες στις καλύτερες μπροστινές θέσεις από Ρώσους και Γερμανούς που εμφανίζονται σε αυτές 1-2 ώρες (γιατί κρατάνε και άλλες ομπρέλες στις πισίνες, πάνε και τρώνε, κοιμούνται…και γενικώς πηγαινοέρχονται), και οι υπόλοιποι, που έχουν παιδιά, τα οποία πρέπει να προσέχουν και πρέπει να έχουν μπροστινές ομπρέλες, αναγκάζονται να κάθονται … 100 μετρα απο το νερό…). Και δεν είχε να πεί κάτι ο κ. υπεύθυνος, ο οποίος … ούτε γι’ αυτό γνώριζε…καθώς, βλεπετε, όλως συμπτωματικώς, οι σχετικοί μόνιμοι δραστες…τυχαίνει να είναι και αυτοί… ξένοι.
OASIS3
Και έτσι, για μία τελευταία γεύση της … προτίμησης της ελληνικής αλυσίδας στους ξένους και της απαξίωσης των Ελλήνων πελατών, μία φωτογραφία από την σημερινή ημέρα (Κυριακή, λάθος-λάθος, ζητάμε συγγνώμη από το ξενοδοχείο: Sunday και Sonntag θέλαμε να γράψουμε…) ανακοίνωση για δραστηριότητα για ζευγάρια, η οποία είναι γραμμένη στα Αγγλικά και στα Γερμανικά…
Προφανώς, μετά από όλα αυτά, ο δικηγόρος δεν θα είπε στην αναχώρησή του ούτε «danke, auf wiedersehen» ούτε «thank you, see you next year» ούτε το αντίστοιχο στα Ρωσικά, που μας πέφτει λίγο δύσκολο να το γράψουμε… Πιό πιθανό είναι να σκέφτεται την αγωγή που θα κάνει στο ξενοδοχείο…
Δημοσιεύθηκε: 06/08/201
ΕΔΩ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου