Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

ΤΑΪΣΑΝ "ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ" ΔΙΑΣΗΜΟ ΡΩΣΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΣΕ ALL INCLUSIVE ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ!


Ο κ. Theodor Dodetsky, δημοσιογράφος από την Ρωσία που εργάζεται στο κανάλι 2 της Μόσχας (το μεγαλύτερο στην Ρωσία) τον Ιούνιο του 2012 βρέθηκε στην χώρας μας για να καλύψει τις Ελληνικές εκλογές του Ιουνίου. 

 Σύμφωνα με το agorapress.gr όταν βρέθηκε δημοσιογράφος του site με τον συνάδελφο δημοσιογράφο από την Ρωσία, έπειτα από μια εβδομάδα παραμονής του με την οικογένειά του σε ξενοδοχείο all inclusive του Ρεθύμνου για τις ανάγκες του ρεπορτάζ των εκλογών και αφού τον ξεναγήσαν στο Ρέθυμνο, τους είπε:

 «Είχα την εντύπωση και παρά όλα εκείνα τα κολακευτικά από τους τουριστικούς οδηγούς περί της Κρητικής γαστρονομίας, ... ότι η Κρήτη δεν παρουσιάζει τίποτε αξιόλογο σε αντίθεση με αυτά που προβάλλονται. Στην πορεία όμως και αφού είχα την τύχη να γνωρίσω το νησί μαζί σας, διαπιστώνω ότι το τουριστικό σας προϊόν είναι κάτι παραπάνω από άριστο. Αν δεν είχα όμως την δυνατότητα να με ξεναγήσετε, δεν θάχα γνωρίσει τον ... κρυμμένο θησαυρό σας.»!! 

 Ερωτηθείς ο κ. Godetsky για την ποιότητα των υπηρεσιών του all inclusive κρητικού ξενοδοχείου που διέμενε είπε:


 «Οι κτιριακές του εγκαταστάσεις ήταν άριστες για τα χρήματα που πλήρωσα. Το προσωπικό της μονάδος ήταν αρκετά φιλόξενο. Όμως η ποιότητα του φαγητού ήταν πολύ κακή. Τα ποτά, οι καφέδες αλλά και οτισδήποτε άλλο μας προσφέραν εντός της μονάδος, εκείνα που ήταν απεριόριστης κατανάλωσης σύμφωνα με το πακέτο που αγόρασα (all inclusinve), ήταν υπερβολικά χαμηλής ποιότητας. Αν δεν είχα την ευκαιρία να γνωρίσω την Κρήτη, περιηγούμενος μαζί σας, πιθανώς να υπέπεφτα σε λάθος, αν θα είχα κληθεί ως δημοσιογράφος να δημοσιεύσω κάτι σχετικό για τον Κρητικό τουρισμό» 

 Επομένως, για όλους εμάς ... δεν υπάρχει πεδίο διαπραγμάτευσης με το all inclusive και εκείνους (τους διεθνείς τουρ οπερέϊτορς) που εκβιαστικά το προωθούν.

 Για όλους εμάς: «ή θα πολεμήσουμε ενάντια στις αγορές που πιέζουν εις βάρος μας και υπέρ της τσέπης τους ή θα πέσουμε μαχόμενοι».

 Το μόνο σίγουρο όμως είναι ότι αν αποκλείσουμε το all inclusive από την Ελληνική τουριστική αγορά, μόνο κέρδος θα έχουμε.

«Τέτοιους τουρίστες που να μην αφήνουν ούτε ευρω-σεντ στην αγορά μας και παράλληλα να αποτελούν αρνητικούς πρεσβευτές, αφού η εικόνα που λαμβάνουν επιστρέφοντας στις χώρες τους από την δική μας (λόγω του all inclusive) είναι δραματική ...δεν τους θέλουμε!!» είναι η σαφής άποψη που κατατίθεται από τον στόμα των προεδρείων των ενώσεων των επιχειρήσεων εστίασης & αναψυχής και άλλων συναφή συνδέσμων στις τουριστικές περιοχές της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης χώρας που βάλλεται ανηλεώς από τα ... «βραχιολάκια» καταλήγει το agora.press.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου