Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ Η ΖΑΚΥΝΘΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΕΡΗΜΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ! "ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ" ΛΕΕΙ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ!

Το all inclusive πλήττει την κίνηση στην αγορά! 


Παρά την σημαντικότατη αύξηση των αφίξεων τουριστών στη Ζάκυνθο, γεγονός στο οποίο συνηγορούν και τα στατιστικά στοιχεία που καταγράφει η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο αεροδρόμιο του νησιού, η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα παραμένει σε χαμηλά επίπεδα, καθώς όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι εκπρόσωποι των έμπορων, οι τουρίστες μας χαλάνε ελάχιστα χρήματα για ψώνια και αγορές.


Αυτό που επισημαίνουν είναι πως και τα εμπορικά καταστήματα, όπως συμβαίνει κυρίως με τα μπαρ και τα εστιατόρια, αντιμετωπίζουν τις συνέπειες του τουρισμού all inclusive, που αποτρέπει τους επισκέπτες μας από το να ξοδέψουν χρήματα για φαγητό, ποτό ή ακόμη και αγορές εκτός ξενοδοχείου.


«Οι τουρίστες κυκλοφορούν στην αγορά, αλλά δέχομαι συνεχώς παράπονα πως δεν υπάρχει κίνηση στα καταστήματα, αφού όλοι είναι με το …βραχιολάκι και δεν καταναλώνουν εκτός Ξενοδοχείου! Είναι ένα θέμα που πρέπει να δουν οι συνάδελφοι ξενοδόχοι. Δυστυχώς υπάρχουν περιοχές σε όλη την Ελλάδα που έχουν νεκρώσει εξαιτίας αυτού του είδους τον τουρισμό» δήλωσε χαρακτηριστικά η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λιλή Μπουζιάνου και συμπλήρωσε πως πλέον εμπορικά καταστήματα κυρίως με τουριστικά είδη υπάρχουν και μέσα στα μεγάλα ξενοδοχεία.


«Υπάρχουν τουρίστες που δεν βγαίνουν καν από τα ξενοδοχεία και δεν έχουν δει το υπόλοιπο νησί! Δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε αυτού του είδους τον τουρισμό για να επιβιώσει η οικονομία» συμπλήρωσε ακόμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου