Η διατήρηση μιας μικρής φλόγας από έναν απλό αναπτήρα ή ένα κερί αποτελεί την ασφαλέστερη ένδειξη
για την καταλληλότητα του χώρου όπου πραγματοποιείται αλκοολική ζύμωση, τονίζει, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, Άγγελος Ρούβαλης, με αφορμή τα δυστυχήματα που συχνά σημειώνονται κατά τη διαδικασία προετοιμασίας και παράγωγης του οίνου. Το πρόσφατοό εργατικό ατύχημα σε καθαρισμό δεξαμενής σταφυλιών στο Ηράκλειο, λίγες ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο τριών ανθρώπων σε δεξαμενή αποστακτηρίου τσίπουρου στη Λευκάδα, υποδηλώνει τους κινδύνους που ενέχει αυτή η, κατά τα άλλα, εύθυμη διαδικασία παραγωγής οίνου.
Να μην αγνοούν αυτήν την απλή συμβουλή, υπενθυμίζει στους επαγγελματίες και ερασιτέχνες οινοπαραγωγούς ο πρόεδρος του ΣΕΟ, ο οποίος αντιπροσωπεύει το 80% της παραγωγής και εμπορίας του ελληνικού κρασιού. «Οι αναθυμιάσεις είναι ένα σοβαρό και παλαιό πρόβλημα. Έχουν χάσει τη ζωή τους πολλοί άνθρωποι, διαχρονικά, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στη Γαλλία και παντού» σημειώνει ο κ. Ρούβαλης, αναφερόμενος στο δυστύχημα της Λευκάδας. Αυτό, όπως εξηγεί, οφείλεται στην αλκοολική ζύμωση, η οποία είναι μια φυσική ζύμωση από μικροοργανισμούς που μετατρέπουν τον μούστο σε κρασί.
πηγή: amna.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου