Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

Ντοκιμαντέρ για τα Χανιά από την Κυπριακή κρατική τηλεόραση!

chania_farosΤο ντοκιμαντέρ “Θαλασσογραφία”, σε σκηνοθεσία Σοφίας Μουαιμι, θα είναι αφιερωμένο στα Χανιά, με συνεργείο της κυπριακής κρατικής τηλεόρασης ΡΙΚ, να βρίσκεται το προηγούμενο διάστημα στο νομό, για τις ανάγκες των γυρισμάτων.

tzatzanis_soudaΤις ημέρες αυτές, κατέγραψαν πλάνα, φωτογράφισαν εικόνες αλλά και είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στα Χανιά, να ενημερωθούν από τους φορείς, να θαυμάσουν τα θρησκευτικά, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία αλλά και να περιηγηθούν στο παλιό λιμάνι, γνωρίζοντας τα ενετικά και βυζαντινά μνημεία αλλά και τα αξιοθέατα της σύγχρονης πόλης.
rik
rik1
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν για τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα ενώ η καταγραφή τους είχε και θρησκευτικό χαρακτήρα, αφού είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αγία Μαγδαληνή, την Ιερά Μονή Γωνιάς στο Κολυμπάρι και την Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης.
idrima_tzatzaniszormpasΚατά την διάρκεια της παραμονής τους εδώ, είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Δήμαρχο κ. Βάμβουκα, τον διεθυντή της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης κ. Ζορμπά, τον πρόεδρο των καταστηματαρχών της δημοτικής αγοράς κ. Τραχαλάκη, τον πρώην διευθυντή της Αρχαιολογίας κ. Ανδριανάκη, τον πρόεδρο του ιδρύματος “Ελ. Βενιζέλος” κ. Παπαδάκη, τον ιστορικό και συγγραφέα Πατέρα Μιχαήλ Βλαβογιλάκη, ενώ υπεύθυνος φιλοξενίας και περιήγησης , για λογαριασμό του Κρατικού καναλιού της Κύπρου,  ήταν ο  κ. Νίκος Τζατζάνης.
zarpa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου