Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Ομογενής της Αμερικής κατασκεύασε ρομπότ που παράγει 360 χάμπουργκερ την ώρα

Ομογενής της Αμερικής κατασκεύασε ρομπότ που παράγει 360 χάμπουργκερ την ώρα
Αλέξανδρος Βαρδακώστας, συνιδρυτής της Momentum Machines 


Το πρώτο ρομπότ στον κόσμο που αυτοματοποιεί τη διαδικασία προετοιμασίας γρήγορου φαγητού και υπόσχεται την μαζική παραγωγή
καλύτερων και απόλυτα αποστειρωμένων χάμπουργκερ αντικαθιστώντας πλήρως τους υπαλλήλους που τα ετοιμάζουν, ανέπτυξε ο συνιδρυτής της αμερικανικής εταιρίας Momentum Machines, Αλέξανδρος Βαρδακώστας.
«Κάνει όλα όσα οι υπάλληλοι μπορούν να κάνουν, αλλά καλύτερα» υποστηρίζει για το ρομπότ της η εταιρία Momentum Machines. Άλλωστε ο κ. Βαρδακώστας έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι η μηχανή «δεν προορίζεται να κάνει τους υπαλλήλους πιο αποδοτικούς. Προορίζεται να τους εξαφανίσει εντελώς» δηλώνει ο ίδιος.
Σύμφωνα με τους κατασκευαστές του, το ρομπότ έχει τη δυνατότητα να παρασκευάζει ένα χάμπουργκερ ανά δέκα δευτερόλεπτα, εφαρμόζοντας μάλιστα «γκουρμέ» μαγειρικές τεχνικές. Το σημαντικότερο, σύμφωνα με τους ίδιους, είναι ότι το εστιατόριο εξοικονομεί χρήματα από μισθούς, τα οποία μπορεί να αξιοποιήσει χρησιμοποιώντας καλύτερες πρώτες ύλες. «Η τεχνολογία μας θα εκδημοκρατίσει την πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας φαγητό, κάνοντάς το προσιτό στις μάζες» ισχυρίζεται η εταιρία.
Όταν λάβει την παραγγελία του πελάτη, το Burger Bot της Momentum Machines φτιάχνει επιτόπου τον κιμά, κόβει ντομάτες και πίκλες σε φέτες, ψήνει το μπιφτέκι, συναρμολογεί το σάντουιτς και το παραδίδει έτοιμο σε σακουλάκι. Το αποτέλεσμα είναι ένα «όσο γίνεται πιο φρέσκο χάμπουργκερ».
Πιθανοί πελάτες της εταιρίας, σύμφωνα με τον κ. Βαρδακώστας, είναι εστιατόρια γρήγορου φαγητού όλων των ειδών, αεροδρόμια, σταθμοί τρένων και άλλα σημεία που συγκεντρώνουν πολύ κόσμο.
Στη σημερινή του μορφή, το ρομπότ καταλαμβάνει επιφάνεια 2,3 τετραγωνικών μέτρων. Η εταιρεία υπόσχεται μάλιστα ότι η επόμενη έκδοση της μηχανής θα μπορεί να ετοιμάζει διάφορα μείγματα κιμά, όπως «ένα τρίτο χοιρινό και δύο τρίτα κρέας βίσονα μόλις δώσετε την παραγγελία».

Robot-Specs
p1070390
 tornosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου