Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

“Ιατρικός τουρισμός” ή ιατρική περίθαλψη; – Παιχνίδια τουρκικής προπαγάνδας με την υγεία – Σοβαρές επιπλοκές αντιμετώπισαν ασθενείς που χειρουργήθηκαν σε Ανδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη

“Ιατρικός τουρισμός” ή ιατρική περίθαλψη; – Παιχνίδια τουρκικής προπαγάνδας με την υγεία – Σοβαρές επιπλοκές αντιμετώπισαν ασθενείς που χειρουργήθηκαν σε Ανδριανούπολη και Κωνσταντινούπολη

Οι αναγνώστες του  KomotiniPress  (αλλά και άλλων ελληνικών μέσων ενημέρωσης) συχνά διαβάζουν τις δηλώσεις αξιωματούχων της Τουρκίας καθώς και του Υπουργού Υγείας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου σχετικά
με τις δυνατότητες παροχής ιατρικών υπηρεσιών που διαθέτει η γείτονα χώρα  (βλ δηλώσεις ΕΔΩ κιΕΔΩ) .
Παράλληλα πληθαίνουν οι πληροφορίες που μιλούν για γραφεία προώθησης ασθενών από τη χώρα μας σε Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στην Τουρκία (παράλια, Ανδριανούπολη, Κωνσταντινούπολη).
Εδώ κι αρκετό καιρό φθάνουν πληροφορίες στο  KomotiniPress για επιπλοκές που αντιμετωπίζουν συμπολίτες μας που χειρουργήθηκαν ή νοσηλεύθηκαν σε νοσοκομεία της Τουρκίας τις οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν γιατροί της Κομοτηνής άμεσα αφού η απόσταση και η μετάβαση στην Τουρκία καθίστανται απαγορευτικές για τον ασθενή.
Αν εξαιρέσουμε περιπτώσεις αισθητικών επεμβάσεων , σοβαρά χειρουργικά περιστατικά ή διαδικασία εξωσωματικής γονιμοποίησης δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με πρακτικές “ιατρικού τουρισμού”. Το περιστασιακό μικρό κόστος υπερπολλαπλασιάζεται από τις ενδεχόμενες επιπτώσεις και την αδυναμία επαφής θεράποντος ιατρού και ασθενούς για να μην μιλήσουμε για τους κινδύνους που ελλοχεύουν.
Επιπλέον , το κόστος μιας επέμβασης στα διεθνώς αναγνωρισμένα ιδιωτικά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης (με μόλις 2 ώρες διαδρομή μέσω Εγνατίας)  καλύπτουν και τις ανάγκες εκείνων των ασθενών που επιλέγουν την ιδιωτική ιατρική περίθαλψη με το ίδιο σχεδόν κόστος και μηδενικό κίνδυνο σε σύγκριση με αυτόν που διατρέχουν πηγαίνονται Κωσταντινούπολη η Ανδριανούπολη χωρίς τη δυνατότητα μετεγχειρητικής παρακολούθησης.
Η Ελληνική Πολιτεία και τα όργανά της καλούνται να παρέμβουν τουλάχιστον σε επίπεδο ενημέρωσης των συμπολιτών μας ενώ παράλληλα πρέπει να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ τις ακριτικές περιοχές με νοσηλευτικό προσωπικό και εξειδικευμένους ιατρούς.
Την ώρα που ο τομέας της Υγείας και το κοινωνικό κράτος αντιμετωπίζουν τα προβλήματα που δημιούργησε το μνημόνιο η Άγκυρα, αργά και μεθοδικά, υφαίνει ιστό πολλαπλών εξαρτήσεων στην Υγεία, στην Παιδεία, στην Οικονομία, στον Τουρισμό και στον Πολιτισμό δημιουργώντας τις συνθήκες μιας μελλοντικής «αφομοίωσης» της ελληνικής κοινωνίας από το άκρως επικίνδυνο για τα εθνικά μας συμφέροντα γειτονικό κράτος με τη βοήθεια , βεβαίως, και ορισμένων μέσων ενημέρωσης που σκοπίμως υποβαθμίζουν το ρόλο και τη σημασία του ελληνικού ιατρικού συστήματος.

komotinipress.gr


Υπουργός Υγείας Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου: 400 ομογενείς μας από τα Βαλκάνια νοσηλεύονται στην Τουρκία σε ετήσια βάση!

Υπουργός Υγείας Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου: 400 ομογενείς μας από τα Βαλκάνια νοσηλεύονται στην Τουρκία σε ετήσια βάση!
Σε δηλώσεις του σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης στην Προύσα, σύμφωνα με το Πρακτορείο ειδήσεων Τζιχάν και την ενημερωτική ιστοσελίδα της Κομοτηνής tourkikanea, ο Υπουργός Υγείας της Τουρκίας κ. Μεχμέτ Μουεζίνογλου αναφερόμενος στις διμερείς ελληνοτουρκικές σχέσεις , εκτός των άλλων επισημάνσεων που έκανε, ανακοίνωσε ότι  “τις περασμένες μέρες διασφαλίσαμε την νοσηλεία των ομογενών μας των Βαλκανίων. Ετησίως περίπου 400 άτομα μέσω των εκεί ευρισκόμενων μας πρέσβεων και προξένων, τους μεταφέρουμε για θεραπεία στην Τουρκία. Τα θέματα θα λυθούν μέσω τω διμερών σχέσεων¨
Ο κος Μουεζίνογλου αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα επισημαίνοντας ότι “ Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέμα αυτοπεποίθησης. Εμείς για να το αναζωογονήσουμε όχι μέσω κυβέρνησης αλλά ούτε καν μέσω φιλανθρωπίας του δήμου Προύσας δεν γίνεται. Διότι έχουν θέμα αυτοπεποίθησης¨.
Ο κος Μουεζίνογλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο (παρ’ολίγον διπλωματικό) επεισόδιο που συνόδευσε την επίσκεψή του στην Θεσσαλονίκη με το “τρένο της ειρήνης”¨τον περασμένο Νοέμβριο λέγοντας τα ακόλουθα: ¨…. Στην επέτειο του θανάτου του Ατατούρκ στις 10 Νοεμβρίου ανεβήκαμε στο τρένο της ειρήνης για να τον τιμήσουμε. Βιώσαμε ένα σωρό προβλήματα. ¨
Να υπενθυμίσουμε για τους αναγνώστες του  KomotiniPress  ότι στις 10/11/2013 ομάδα Τούρκων – ανάμεσά τους ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, βουλευτές και δημοσιογράφοι – που πήγαιναν στη Θεσσαλονίκη για να τιμήσουν την 75η επέτειο του θανάτου του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ακινητοποίησαν ελληνικό τρένο για να τραγουδήσουν τον εθνικό τους ύμνο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Μιλιέτ προχώρησαν στη συγκεκριμένη ενέργεια προκειμένου να διαμαρτυρηθούν επειδή οι ελληνικές αρχές καθυστέρησαν πολύ στον έλεγχο των διαβατηρίων, με αποτέλεσμα να μην είναι στην ώρα τους στη Θεσσαλονίκη για να γιορτάσουν την επέτειο του Κεμάλ.
Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι ο Μουεζίνογλου επικοινώνησε με το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε.
Η τουρκική αντιπροσωπεία ήθελε στις 9.05 – ώρα θανάτου του Ατατούρκ – να βρίσκεται στο σπίτι του στη Θεσσαλονίκη. Ο υπουργός Υγείας προκειμένου να προλάβει, κατέβηκε από το τρένο και πήγε οδικώς.

Μεχμέτ Μουεζίνογλου: Ευκαιρίες για Έλληνες στον τομέα υγείας στην Τουρκία

Μεχμέτ Μουεζίνογλου: Ευκαιρίες για Έλληνες στον τομέα υγείας στην Τουρκία
Μέσα στην επόμενη τετραετία στην Τουρκία θα επενδυθούν 35 δισ. δολάρια ή περίπου 26 δισ. ευρώ, στον τομέα της Υγείας και η πολύ μεγάλη αυτή επένδυση σε υποδομές αποτελεί και σημαντική ευκαιρία για τους Έλληνες επιχειρηματίες, τους οποίους κάλεσε να συμμετάσχουν στους διεθνείς διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν, ο υπουργός Υγείας της γειτονικής χώρας, Μεχμέτ Μουεζίνογλου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Άννης Καρολίδου στο voria.gr, o κ. Μουεζίνογλου, από τη Θεσσαλονίκη και με την ευκαιρία εκδήλωσης που διοργάνωσε η Turkish Airlines, υποστήριξε ότι ένας από τους τομείς στους οποίους υπάρχουν περιθώρια συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, είναι και αυτός της Υγείας.
Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι στη χώρα του βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μεγάλο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των υποδομών Υγείας και πως πρόκειται, μέσω συμπράξεων ΣΔΙΤ να εκσυγχρονισθούν στα επόμενα χρόνια 95.000 νοσοκομειακές κλίνες.
Οι Έλληνες επιχειρηματίες του κλάδου Υγείας θα έχουν την ευκαιρία να λάβουν μέρος στους διεθνείς διαγωνισμούς που θα προκηρυχθούν για το σκοπό αυτό. Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί στον ιδιωτικό κλάδο Υγείας στη γειτονική χώρα, 50.000 κλίνες σε νοσηλευτήρια.
Ο κ. Μουεζίνογλου επίσης πρότεινε, στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι Έλληνες γιατροί να απευθύνονται στα Τουρκικά ιδρύματα για να κάνουν τις ειδικεύσεις τους, ώστε να μην αναγκάζονται να περιμένουν για χρόνια στο ελληνικό σύστημα.
Τέλος, δήλωσε βέβαιος πως η Ελλάδα σύντομα θα βγει από την δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, προσθέτοντας πως ελπίζει ότι πολλοί Τούρκοι επιχειρηματίες θα επενδύσουν στη χώρα μας, όπως έπραξαν στη διάρκεια της προηγούμενης δεκαετίας ελληνικές επιχειρήσεις που επένδυσαν στη τουρκική οικονομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου