Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος για ΕΝΦΙΑ: "Επιλεκτική μεταχείριση προς όφελος των μεγάλων μονάδων"

Ως επιζήμια και καταχρηστική καταγγέλλει τη φορολογική πολιτική της Κυβέρνησης εις βάρος των επιχειρήσεων του κλάδου, η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Δωματίων και Διαμερισμάτων Ελλάδος.
Ζητά, μάλιστα, να δοθεί άμεσα οριστική λύση στον τρόπο υπολογισμού του φόρου ακινήτων, να αρθούν οι αδικίες σε σχέση με τα ξενοδοχεία και να ενταχθούν και οι επιχειρήσεις τους στο καθεστώς των ειδικών κτιρίων, όπως ο νόμος ορίζει, με κριτήριο το ειδικό σήμα λειτουργίας τους.
Ουσιαστικά κάνουν λόγο για επιλεκτική μεταχείριση προς όφελος των μεγάλων μονάδων και ζητούν την παρέμβαση του Πρωθυπουργού, ώστε να ενταχθούν και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπως τα ξενοδοχεία στις μνείες του νόμου περί ειδικών κτιρίων.
“Το βασικό πρόβλημα είναι η επιβολή φόρου ακίνητης περιουσίας, αυξημένου έως και 2000% σε σχέση με τον αντίστοιχο φόρο των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, που δείχνει να έχει ένα και μόνο σκοπό: την απόλυτη εξαθλίωση των επιχειρήσεών μας και το σβήσιμό τους από το “χάρτη” της φιλοξενίας και του τουρισμού”, δήλωσε στην εφημερίδα μας το μέλος του ΔΣ Άκης Τσιώλης.

Παρουσιάζοντας και ένα σχετικό παράδειγμα ανέφερε πως “αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι ένα ξενοδοχείο 1.100 τ.μ. καλείται να πληρώσει 465,00 ευρώ ΦΑΠ, τη στιγμή που ένα τουριστικό κατάλυμα αντίστοιχων τετραγωνικών μέτρων καλείται να πληρώσει το εξωφρενικό ποσό των 7.645,00 ευρώ ΦΑΠ”.
Ωστόσο, δεν φάνηκε διατεθειμένος να ανεχθούν ως κλάδος πλέον την καταστρατήγηση του νόμου περί ειδικών κτιρίων χρησιμοποιώντας μια υπουργική απόφαση του 1996 και “να τον εφαρμόζουν επιλεκτικά και προκλητικά μόνο για το 50% του τουριστικού δυναμικού της χώρας, ενώ το υπόλοιπο 50% είναι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε υπουργού Οικονομικών”.
Υπενθυμίζοντας το μέγεθος και τη δυναμική του κλάδου, καθώς και τη συνεισφορά του όχι μόνο στον τομέα της απασχόλησης, αλλά και τη συμβολή του στο 50% των εσόδων της χώρας από τον τουρισμό, τόνισε “ένας κλάδος, ο οποίος στηρίζει την περιφερική οικονομία της χώρας και, φυσικά, σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για την οικονομική κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας”.
imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου