Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Εργα τέχνης από τα... αποβράσματα της θάλασσας!

kalisthenis-1Έναν καλλιτέχνη φιλοξενούμε στις σελίδες του rodos info news. Εναν καλλιτέχνη που ασχολείται με έργα τέχνης κυρίως

από τα... αποβράσματα της θάλασσας!!! Μαζεύει διάφορα αντικείμενα, βάζει την φαντασία του, το μεράκι του και το αποτέλεσμα είναι... έργα τέχνης για να τα στολίσει κανείς στο σπίτι, στο γραφείο ή στην επιχείρηση του! Πρόκειται για τον Καλλισθένη Τσομπανίδη, ιδιοκτήτη του anakainisi, σύγχρονα δομικά υλικά.

- Πότε ξεκίνησες επαγγελματικά αυτό το χόμπι και γιατί?
- Επαγγελματικά είναι μια λέξη που νομίζω δεν μου αρμόζει. είναι καθαρά το χόμπι μου και μπορεί κάποιο έργο μου να το δώσω και δωρεάν ή και να μην το πουλήσω καθόλου. Τα φτιάχνω για μένα διότι μου βγαίνει έτσι τώρα αν κάποιος πραγματικά το θέλει? οκ εκεί το δέχομαι παύει το ''ερασιρεχνικά'' και πάμε στο ''επαγγελματικά'' και θα κάνω πώληση. Ξεκίνησα στη Θεσσαλονίκη πριν δέκα χρόνια αλλά λόγω απόστασης από παραλίες το είχα λίγο στην απομόνωση. Εδώ στη Ρόδο είναι καθημερινό στις ελεύθερες ώρες μου. το γιατί βέβαια είναι για μένα πλέον ξεκάθαρο , αγαπώ την φύση και την σέβομαι και αυτό που με έκανε εντύπωση είναι ότι η φύση είναι αυτή που κάνει όλη την δουλειά πχ. σχήματα στα ξύλα στις πέτρες στα δέντρα κλπ. Εμείς όλοι οι καλλιτέχνες απλώς συνδέουμε τα κομμάτια σύμφωνα βέβαια με την φαντασία μας.
- Τα υλικά σου είναι μόνο από τα ''σκουπίδια'' της θάλασσας?
- Βλέπεις τελικά τα «σκουπίδια» δεν είναι κακή λέξη . χαχαχαχχ
Όχι μόνο από την θάλασσα. Τα υλικά που μαζεύω είναι
κατά 80 τοις εκατό από θάλασσα και τα υπόλοιπα από αντικείμενα που πετάμε εμείς οι ίδιοι καθημερινά επειδή απλώς το βαρεθήκαμε. και φυσικά και κάποια παλιά σκουριασμένα σίδερα.
- Εκτός από ξύλο τί άλλο χρησιμοποιείς?
- Θα έλεγα τα πάντα είναι κάτι που όταν το δεις κάνει ένα κλικ μέσα σου και το μαζεύεις και πίστεψε με θα έρθει η ώρα που πραγματικά θα ενωθεί με κάτι άλλο και θα γίνει ένα πολύ όμορφο έργο πάντα πάλι λέω σύμφωνα με την φαντασία του καλλιτέχνη
- Τα έργα σου μένουν Ελλάδα ή... ταξιδεύουν και στο εξωτερικό?
- Τα περισσότερα μένουν εδώ στην Ελλάδα κάποια που είδη γνωρίζω έχουν ταξιδέψει Ευρώπη, από κει δεν ξέρω αν έφυγαν και αλλού.
- Το αλάτι της θάλασσας παίζει κάποιο ρόλο?
- Πιστεύω πως παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. α) δεν υπάρχει περίπτωση να πάει κάποιο παράσιτο πχ σαράκι για το φάει. β) το αλάτι θα το κάνει και πιο σκληρό και φυσικά χωρίς φλούδα οπότε φαίνεται και πιο όμορφο και άλλα πολλά.
- Που θα δούμε τα έργα σου?
- Σίγουρα στο μαγαζί με την κύρια δουλειά μου με τα δομικά υλικά όπου και εκεί πάλι «τέχνη» θα δείτε. Είναι το anakainisi.gr στην Ιξιά της Ρόδου και στην διεύθυνση του facebook η οποία είναι anakainisi.gr.rhodes. web site θα είναι έτοιμο σε λίγο καιρό.
Σας ευχαριστώ
Σημείωση: Η συνέντευξη δόθηκε στο Νίκο Απόκοτο για το περιοδικό rodos mirror
kalisthenis-2
rodosinfonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου