Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

Δέχτηκαν επίθεση στη νότια Κρήτη γιατί είχαν τα σκυλιά τους στην παραλία – Η αστυνομία δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση τους

Με βρισιές, σπρωξιές και απειλές επιτέθηκαν σε τέσσερις Έλληνες τουρίστες κάποιοι κάτοικοι του χωριού Τσούτσουρας στον νομό Ηρακλείου της Κρήτης γιατί είχαν τα δύο τους σκυλιά στην παραλία, τα οποία σημειωτέον ήταν δεμένα κάτω από τον ίσκιο ενός δέντρου, σε απόσταση από τους λουόμενους, και υπό την επίβλεψη των κηδεμόνων τους!
Στην αρχή η παρέα δέχθηκε την λεκτική επίθεση μιας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία μόλις είδε τα δύο σκυλάκια δεμένα στο δέντρο στην παραλία, έτρεξε ωρυόμενη προς το μέρος τους και τους είπε: «Να πάρετε τα σκυλιά σας από δω και να σηκωθείτε να φύγετε γρήγορα. Απαγορεύονται τα σκυλιά στην παραλία». Μάταια, όμως, της εξηγούσαν ότι ο νόμος 4039/2012 επιτρέπει την παρουσία σκύλων στην παραλία με την προϋπόθεση ότι είναι δεμένα, φέρουν βιβλιάριο υγείας και είναι υπό την επίβλεψη των κηδεμόνων τους.
Το μόνο που κατάφεραν είναι να λάβουν την εξής απάντηση: «Αυτό που σας λέω εγώ. Εδώ απαγορεύονται τα σκυλιά. Να τα πάρετε και να φύγετε τώρα» και η ηλικιωμένη απομακρύνθηκε από το σημείο. Παρά το γεγονός ότι η παρέα γνώριζε ότι είναι καθόλα νόμιμοι και κανείς δεν μπορούσε να τους απομακρύνει αποφάσισαν τελικά να επισκεφθούν άλλη παραλία που θα ήταν πιο φιλόξενη για τους σκύλους τους. Τη στιγμή που μαζεύανε τα πράγματα τους, τους πλησίασαν κάτοικοι του χωριού, οι οποίοι άρχισαν να τους βρίζουν, να τους σπρώχνουν και να τους απειλούν, για να τους διώξουν μια ώρα αρχύτερα από την παραλία.

Όπως καταγγέλλει ο Τάσος Π. στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ένας εκ των συμμετεχόντων αυτής της επίθεσης που δέχθηκε ο ίδιος, η αρραβωνιαστικιά του και οι γονείς του, «συστήθηκε» ως πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής, και άρπαξε το λουρί του μικρόσωμου σκύλου του, τραβώντας το με βία προκειμένου να το απομακρύνει από την παραλία.
Στο κενό είχαν πέσει όλες τους οι προσπάθειες προκειμένου να τους πείσουν ότι παρευρίσκονται νόμιμα στην παραλία με τους σκύλους τους. Και αυτό ήταν επόμενο καθώς οι συγκεκριμένοι κάτοικοι του χωριού που προπηλάκισαν τους Έλληνες φιλόζωους δήλωναν με θράσος ότι δεν καταλαβαίνουν στα μέρη τους από νόμους και ότι τα δέντρα, στα οποία ήταν δεμένα τα δύο σκυλιά, ανήκουν σε αυτούς και όχι στα κατοικίδια ζώα τους! Και η παράνοια δεν τελείωσε εκεί. Επικαλέστηκαν μια ταμπέλα που οι ίδιοι ομολόγησαν ότι είχαν τοποθετήσει στην παραλία, η οποία απαγορεύει παρανόμως την είσοδο κατοικίδιων ζώων σε αυτήν.
Η αντιφιλοζωική τους υστερία συνεχίστηκε όταν προέβαλαν το ανόητο επιχείρημα ότι τα παιδιά τους έπαθαν σταφυλόκοκκο εξαιτίας των σκυλιών που φέρνουν στην παραλία οι ιδιοκτήτες τους. Τα οξυμένα «πνεύματα» επιχείρησε να κατευνάσει μια κάτοικος του χωριού, η οποία επίσης συστήθηκε ως μέλος του πολιτιστικού συλλόγου της περιοχής. Κι ενώ παραδέχθηκε ότι είναι νόμιμο να βρίσκονται τα δύο σκυλάκια στην παραλία, ζήτησε από τους φιλόζωους να αποχωρήσουν για να λήξει εκεί το θέμα για να μην συμβούν, όπως είπε, τα χειρότερα.

Ο Τάσος Π. μιλώντας για την περιπέτεια του στις «Ιστορίες Αδέσποτων» ανέφερε ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι του χωριού δεν σεβάστηκαν ούτε τον πατέρα του που έχει αναπηρία. Όπως ο ίδιος καταγγέλλει το Αστυνομικό Τμήμα Πύργου δεν ανταποκρίθηκε στην κλήση τους κι ενώ περίμεναν από τη μια το μεσημέρι μέχρι τις επτά το απόγευμα, σε κοντινή απόσταση από το συμβάν, δεν ήρθε ποτέ ούτε ένα περιπολικό.

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι κάτοικοι της περιοχής συμπεριφέρονται με τον ίδιο βάρβαρο τρόπο στους φιλόζωους τουρίστες που επισκέπτονται με τα κατοικίδια ζώα τους την παραλία του χωριού τους, που όπως όλα δείχνουν την θεωρούν τσιφλίκι τους. Το εξοργιστικό, όμως, είναι ότι θεωρούν τους εαυτούς τους πάνω από το νόμο και η αδιαφορία των αστυνομικών αρχών σε συνδυασμό με την ατιμωρησία τους ενθαρρύνει να επιτεθούν και στο μέλλον σε φιλόζωους που θα "τολμήσουν" να φέρουν τους σκύλους τους στα "χωράφια" τους.
Με πληροφορίες από τη σελίδα   "Ιστορίες Αδέσποτων "

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου