Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΠΑΤΡΑ: ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΕΥΚΟ - ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΠΕΙ - ΦΩΤΟ-VIDEO

Δημιούργησαν ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το πεύκο της Αρόης 

Συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την απόφαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής να κόψει το δέντρο
Νεότερη ενημέρωση 12.10' 
Πραγματοποιήθηκε η διαμαρτυρία που είχε διοργανωθεί για σήμερα το πρωί από τους κατοίκους της Αρόης και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Εδώ Πάτρα» της ΟΙΚΙΠΑ με την οποία ζητούν να μην κοπεί το πεύκο.
Συγκεκριμένα έκαναν μια ανθρώπινη αλυσίδα γύρω από το δέντρο της Αρόης, σε μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας για την απόφαση της απερχόμενης δημοτικής αρχής να κόψει το πεύκο.
Παράλληλα, κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης παρουσιάστηκαν εναλλακτικές προτάσεις ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκαλούν οι τεράστιες ρίζες του δέντρου , χωρίς αυτό να κοπεί.



Πρώτη ενημέρωση 07.20'

Κινητοποίηση ώστε να σώσουν το «σύμβολο» της γειτονιάς τους, το πεύκο της Αρόης, κάνουν σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της περιοχής, προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους στο κόψιμο του δέντρου.
Τα μέλη της εθελοντικής ομάδας «Εδώ Πάτρα» καθώς και κάτοικοι της Αρόης θα συγκεντρωθούν σήμερα Σάββατο και ώρα 11 π.μ. στο σημείο όπου στέκει αγέρωχο εδώ και περίπου 100 χρόνια το πεύκο της Αρόης.
Σε μια συμβολική κίνηση με στόχο να εκφράσουν την αντίθεσή τους με την απόφαση της απερχόμενης δημοτικής Αρχής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής για κόψιμο του δέντρου και έτσι έχουν αποφασίσει να αλυσοδεθούν συμβολικά στο δέντρο της συνοικίας.
Παράλληλα καλούν το νέο Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, που αναλαμβάνει από τη Δευτέρα τα ηνία της πόλης, να επανεξετάσει την υπόθεση και να σώσει το πεύκο.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου