Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Χοροί και τραγούδια της Κρήτης και του Πόντου στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων


Αυγουστιάτικη εσπερίδα με χορούς και τραγούδια της Κρήτης και του Πόντου πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στο παλιό λιμάνι – πίσω από το Γιαλί Τζαμισί μ’ εκατοντάδες Χανιώτες και ξένους να χειροκροτούν όλες τις χορευτικές ομάδες, οι οποίες τους χάρισαν μία βραδιά κεφιού. Την εκδήλωση διοργάνωσε
η Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. – Κ.Α.Μ. και πλαισίωναν οι έξι παραδοσιακοί Σύλλογοι: “Σκλόκα”, “Σφακιά”, “Ρόδο”, “Μετερίζι”, “Ζάλος” και ο Σύλλογος Ποντίων”Η Ρωμανία”.
Με δήλωσή του στα “Χανιώτικα νέα” ο χοροδιδάσκαλος του χορευτικού Συλλόγου “Μετερίζι”, Ελευθέριος Νταγκουνάκης επεσήμανε: «Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το 2007 και διδάσκει χορό σε μικρούς και μεγάλους, ενώ έχουμε και ριζίτικο τραγούδι. Συμμετέχουμε σε πολλές εκδηλώσεις εντός και εκτός Νομού».
Ο Γιάννης Δημητρογιαννάκης είναι ο ιδρυτής, αλλά και ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου στα Παχιανά με την επωνυμία “Ζάλος” και μας είπε: «Είμαστε ένα Χανιώτικο μουσικοχορευτικό εργαστήρι και παρά του ότι πρόσφατα κλείσαμε τον πρώτο χρόνο από την ίδρυσή μας, αυξάνονται συνεχώς τα μέλη μας».
Aπό τον Σύλλογο των Ποντίων “η Ρωμανία” ο υπεύθυνος Τύπου Γεώργιος Διαμαντής είπε τα εξής: «Ο Σύλλογος ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2012 και έχει συμμετάσχει σε πάρα πολλές εκδηλώσεις εδώ στα Χανιά. Είμαστε γύρω στα 50 μέλη και χοροδιδάσκαλος είναι ο Μιχάλης Κυριακίδης, ενώ λυράρης ο Γιορίκας Διαμαντής».
Οι Μουσικοί για τα κρητικά συγκροτήματα ήταν: Χαλκιαδάκης Γιάννης βιολί, φωνή, Κωνσταντουδάκης Ανδρέας λαούτο, Καριοφίλης Σωτήρης κιθάρα, φωνή ενώ στην επιμέλεια ήχου και φωτισμού οι Βαγγέλης Μαρκάκης και Γεώργιος Παπουτσάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου