Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

BigBelly Solar: Ηλιακοί κάδοι απορριμμάτων στην Μύκονο

BigBelly Solar: Ηλιακοί κάδοι απορριμμάτων στην Μύκονο - Κεντρική Εικόνα
Εγκαινιάστηκε και επίσημα από την ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου Μυκόνου,Ειρήνη Γρυπάρη η έναρξη λειτουργίας των «έξυπνων» ηλιακών κάδων μικροαπορριμάτων στη Χώρα της Μυκόνου που εγκατέστησε η BigBelly Solar.

Πρόκειται για ένα από τα λίγα πανελλαδικά παρόμοια εγκεκριμένα έργα μέσω τουΠράσινου Ταμείου Ν.Π.Δ.Δ. του Υπουργείου ΠεριβάλλοντοςΕνέργειας και Κλιματικής Αλλαγής στο πλαίσιο του χρηματοδοτικού προγράμματος «Αστική Αναζωογόνηση 2012-2015» και ο Δήμος Μυκόνου είναι ο μοναδικός στις Κυκλάδες που προμηθεύτηκε το οικολογικό σύστημα ηλιακών κάδων μικροαπορριμάτων με συμπίεση.
Οι ηλιακοί κάδοι BigBelly διαθέτουν ηλιακό συλλέκτη, ο οποίος φορτίζει μπαταρία, η οποία τροφοδοτεί τον συμπιεστή, τους αισθητήρες και το σύστημα μετάδοσης ηλεκτρονικών δεδομένων. Οι συγκεκριμένοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί σε κομβικά σημεία της Χώρας της Μυκόνου και ήδη αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί εκεί όπου στο παρελθόν υπήρχε πρόβλημα συσσώρευσης μικροαπορριμάτων λόγω  των χιλιάδων τουριστών που κατακλύζουν το νησί ολόκληρο τον χρόνο και λόγω της ανεπάρκειας των απλών κάδων.
Τα μεγάλα οφέλη του καινοτόμου για την περιοχή  συστήματος ηλιακής συμπίεσης μικροαπορριμμάτων είναι ορατά άμεσα, καθώς πρόκειται για μια τεχνολογία φιλική προς στο περιβάλλον και ιδιαίτερα επιθυμητή σε μία περιοχή όπως η Μύκονος  με μεγάλη ηλιοφάνεια κατά τη διάρκεια ολόκληρου του χρόνου.
Με τη χρήση των «έξυπνων» αυτών κάδων, έχει ήδη σημειωθεί σημαντική μείωση των δρομολογίων αποκομιδής, καθώς το σύστημα συμπίεσης που διαθέτουν οι κάδοι εξασφαλίζει τη μεγάλη αύξηση της χωρητικότητας τους, ενώ, χάρη στο λογισμικό  που διαθέτουν, οι επισκέψεις γίνονται μόνο όταν υπάρχει ανάγκη αφού ο κάδος ειδοποιεί με ηλεκτρονικό μήνυμα όταν έχει πληρότητα άνω του 85%.
businessnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου