Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Λευκή Νύχτα: Πολλές εκπλήξεις για το βράδυ του Σαββάτου, ετοιμάζουν οι τοπικοί έμποροι

Όσο κι αν ακούγεται υπερβολικό, οι εκτιμήσεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή για το βράδυ της 2ης Λευκής Νύχτας, είναι πως αναμένεται διπλασιασμός του πληθυσμού της πόλης!
Αυτό τόνισε μιλώντας στο «Θάρρος», η Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καλαμάτας Λίλιαν Ψηλάκη, καλώντας και τον καλαματιανό κόσμο να βγει από τα σπίτια του και να κυκλοφορήσει το βράδυ του Σαββάτου, στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πόλης, απολαμβάνοντας μεγάλες εκπτώσεις, προσφορές, αλλά και εκπτώσεις από τους τοπικούς εμπόρους, διασκεδάζοντας παράλληλα με τα δρώμενα που θα γίνονται σε πολλά σημεία.
Με αυτό το φαντασμαγορικό τρόπο, ο εμπορικός κόσμος της Καλαμάτας θα αποχαιρετίσει τις καλοκαιρινές εκπτώσεις, οι οποίες δεν πήγαν και τόσο καλά, από άποψη εισπράξεων.
 
Η κακιά χρονιά του 2012

Η κα Ψηλάκη, παρατήρησε ότι η περίοδος των εκπτώσεων κινήθηκε σε μέτριο επίπεδο και σε ορισμένες περιπτώσεις, χειρότερα κι από πέρυσι. Μάλιστα, όπως είπε, η χρονιά φέτος της θύμισε το 2012, που ήταν η χειρότερη χρονιά, ενώ η καλύτερη της περιόδου κρίσης ήταν το 2013.
Η κα Ψηλάκη, το απέδωσε στην αγωνία του κόσμου να πληρώσει εφορία και ΕΝΦΙΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ξοδέψει χρήματα για τίποτα επιπλέον και μετά βίας για τα αναγκαία.
«Ο κόσμος δεν έχει χρήματα και έχει τρομοκρατηθεί με τους φόρους, αλλά και με τι τον περιμένει ακόμα. Ακόμα και οι τουρίστες δεν ψωνίζουν, όπως ψώνιζαν. Οι Έλληνες τουρίστες δεν ψωνίζουν καθόλου. Ότι κινηθήκαμε ήταν από τους Ευρωπαίους τουρίστες και τους ομογενείς. Κινήθηκαν λίγο τα είδη ένδυσης και υπόδησης και τα παιδικά. Τα υπόλοιπα είδη «φυτοζωούν» στην κυριολεξία. Φοβάμαι ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουμε πολλά νέα λουκέτα. Η καταναλωτική κίνηση πάει από το κακό στο χειρότερο. Όσο και χαμηλές τιμές να βάλουμε, όταν ο πελάτης δεν έχει ευρώ επάνω του, τι να κάνει», πρόσθεσε.
 
Λευκή Νύχτα
Μιλώντας για τη Λευκή Νύχτα, η κα Ψηλάκη, εξέφρασε την ελπίδα, με όλα τα δρώμενα να αλλάξει και η ψυχολογία του κόσμου και να ψωνίσει.
«Θέλουμε να σηκωθεί ο κόσμος από τον καναπέ του, να βγει έξω, να διασκεδάσει, να αλλάξει ψυχολογία και να καταναλώσει. Να αγοράσει έστω και κάτι, που μπορεί να μην το έχει και απόλυτη ανάγκη. Θα είναι μεγάλο επίτευγμα να αλλάξουμε τη  ψυχολογία του κόσμου. Οι συνάδελφοι φέτος έχουν καταπληκτικά εμπορεύματα και σε πολύ καλές τιμές και το βράδυ του Σαββάτου θα έχουν εκπλήξεις για τους καταναλωτές.
Φέτος, ο Δήμος Καλαμάτας έχει κάνει πολύ καλή διαφήμιση για τη Λευκή Νύχτα σε όλη την Πελοπόννησο και την Αττική. Τα μηνύματα που έχουμε είναι ότι θα διπλασιασθεί ο πληθυσμός της Καλαμάτας. Η οργάνωση είναι καλύτερη και εμείς, ως εμπορικός σύλλογος, έχουμε κάνει πολύ μεγάλη προσπάθεια. Θα είναι πολύ καλύτερα από πέρυσι. Συμμετέχουν πολλοί φορείς. Ακόμα και το ΚΤΕΛ με το δικό του τρόπο θα συμμετέχει, με παράταση και πύκνωση των δρομολογίων του. Όλοι οι φορείς έχουν ενεργοποιηθεί ώστε να έχουμε μια μεγάλη επιτυχία», κατέληξε η κα Ψηλάκη.

Της Βίκυς Βετουλάκη


Ολοκλήρωση προετοιμασιών “Λευκής Νύχτας”
Ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες οργάνωσης της “Λευκής Νύχτας”, της μεγάλης αυτής γιορτής του εμπορίου και της διασκέδασης, που θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα το προσεχές Σάββατο 30 Αυγούστου 2014.

·         Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με τη Φιλαρμονική του Δήμου, η οποία θα περιδιαβεί μουσικά όλο το Εμπορικό Κέντρο, στη συνέχεια θα ξεκινήσουν ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές από την κεντρική πλατεία, όπου θα δίνουν τον παλμό της εκδήλωσης και παράλληλα θα ξεκινήσουν σταδιακά όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις.
Οι δημότες μας  θα πρέπει να γνωρίζουν ότι στο κέντρο της πόλης δε θα επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων μετά τις 20:00 και καλό θα είναι να προσεγγίζουν το κέντρο με τα πόδια για να μη δημιουργηθεί κυκλοφοριακό πρόβλημα.

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου