Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Διάψευση του υπ. Οικονομικών περί κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά

Διάψευση του υπ. Οικονομικών περί κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά
Διαψεύδει την εντονότατη φημολογία που έχει αναπτυχθεί τελευταία περί κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά, το υπουργείο Οικονομικών.

Το τελευταίο διάστημα υπήρξαν δεκάδες δημοσιεύματα, τα οποία ανέφεραν ότι σχεδιάζεται η καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ στη χώρα με κατάργηση όλων των εξαιρέσεων.
Κερασάκι στην τούρτα αποτέλεσαν δηλώσεις του προέδρου της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη, μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι υπάρχει σχέδιο καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ και κατάργηση των λοιπών μειωμένων συντελεστών, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και οι μειωμένοι των νησιών του Αιγαίου.
Οι δηλώσεις αυτές διαψεύστηκαν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο και με επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών η οποία αναφέρει:
«Τα όσα λέγονται και γράφονται περί καθιέρωσης ενιαίου συντελεστή και κατάργησης μειωμένων φορολογικών συντελεστών δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Το Υπουργείο Οικονομικών δεν επεξεργάζεται σχέδιο για επιβολή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, ούτε για κατάργηση των εξαιρέσεων που ισχύουν σήμερα», τονίζεται στην ανακοίνωση. 
cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου