Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

Πέθανε ο ψηλότερος άνθρωπος του κόσμου στα 44 του

Σε ηλικία 44 ετών πέθανε ο ψηλότερος άνθρωπος στον κόσμο για το έτος 2007, ονόματι  Leonid Stadnyk.
Ο άντρας απεβίωσε λόγω
εγκεφαλικής αιμορραγίας την περασμένη Κυριακή. Μάλιστα, ο ίδιος δεχόταν πάντα προτάσεις από τον χώρο του θεάματος, αλλά ποτέ δεν αποδέχτηκε καμία, αφού θεωρούσε πως η ζωή του ήταν ανυπόφορη λόγω του ύψους του.

Ο Leonid Stadnyk, καταγόταν από το χωριό Podoliantsy της βορειοδυτικής Ουκρανίας και σε ηλικία 14 ετών διαγνώσθηκε με καλοήθη όγκο στον εγκέφαλο, που του δημιούργησε έκκριση της αυξητικής ορμόνης, γεγονός που σημαίνει ότι δεν έπαψε ποτέ να ψηλώνει! Ο άντρας ψήλωνε τριάντα εκατοστά κάθε τρία χρόνια και το 2007, όταν το βιβλίο Γκίνες τον επέλεξε ως τον ψηλότερο άνθρωπο στον κόσμο, είχε ύψος 2 μέτρα και 60 εκατοστά!
Το βραβείο του Γκίνες το 2007, μετά την άρνηση του Leonid Stadnyk να το παραλάβει, λόγω της ντροπαλοσύνης του, δόθηκε στον Κινέζο Bao Xishun, με ύψος 2 μέτρα και 36 εκατοστά. Τότε, εκπρόσωπος του Γκίνες είχε δηλώσει ότι ήρθαν σε επαφή με τον Stadnyk, ο οποίος δεν θέλησε να παραλάβει το βραβείο του.
Σε συνέντευξη που έδωσε ο πανύψηλος άντρας στο πρακτορείο Reuters το 2004, ανέφερε ότι δεν απολαμβάνει το ύψος του και τη διασημότητα που αυτό του έχει δώσει, καθώς αυτό έγινε η αιτία να εγκαταλείψει την εργασία του και να απομονωθεί στο χωριό του με τη μητέρα του.
Ο άντρας είχε δηλώσει τότε: «Όλη μου τη ζωή ήθελα να είμαι κοντύτερος, παντού έμπαινα σκυφτός, πάντα ήθελα να βρίσκομαι στη σκιά, προσπαθούσα να μην ξεχωρίζω…».
Στην ίδια συνέντευξη είχε τονίσει πόσο δύσκολο ήταν για εκείνον να βρίσκει ρούχα και παπούτσια στο μέγεθός του, με αποτέλεσμα πολλές φορές τον χειμώνα να παγώνει, ενώ δεν χωρούσε να μπει σε αυτοκίνητο για να μετακινηθεί και χρησιμοποιούσε άλογο ή άμαξα! Ο άτυχος άντρας είχε εξομολογηθεί στους δημοσιογράφους ότι προτιμούσε να βρίσκεται κοντά στη μητέρα του, που ήταν η καλύτερη του φίλη και να ασχολείται με τη φροντίδα του κήπου τους.
Τουλάχιστον είχε ο ένας την αγάπη και τη στήριξη του άλλου…
OLENA STADNYK LOOKS ON AS HER SON LEONID SWINGS ON THE FENCE NEAR THEIR HOUSE IN PODOLYANTSI VILLAGE IN UKRAINE'S ZHYTOMYR REGION
 enallaxnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου