Τρίτη 5 Αυγούστου 2014

Οι Έλληνες δεν πάνε διακοπές - Στο 11,5 του συνολικού προϊόντος ο εσωτερικός τουρισμός - 90 ΞΕΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ 10 ΕΛΛΗΝΕΣ Η ΑΝΑΛΟΓΙΑ!


Τα  αεροδρόμια πλημμυρίζουν με ξένους επισκέπτες που στη συνέχεια κλείνονται στα all inclusive ξενοδοχεία και δεν βγαίνουν παρά μόνο για βόλτα (και αυτή αν την πάνε, κλικ εδώ)  και χωρίς να καταναλώνουν. Οι δρόμοι είναι άδειοι όπως έχουμε δείξει και σε παλιότερες αναρτήσεις μας (κλικ εδώεδώ  κι εδώ)αν και η πληρότητα των all inclusive ξενοδοχείων αγγίζει το 100%.
Οι μικροί επιχειρηματίες - όσοι απέμειναν - αν δεν βάλουν λουκέτο φέτος θα το βάλουν του χρόνου ή θα φυτοζωήσουν για λίγο ακόμα μέχρι να αποσυρθούν οριστικά.

Ο εσωτερικός  τουρισμός, σύμφωνα με μια πρώτη, πρόχειρη εκτίμηση, αναμένεται να αντιπροσωπεύσει εφέτος το 11,5% του συνολικού προϊόντος.

Σε ορισμένες περιοχές, η εικόνα είναι άκρως απογοητευτική, καθώς η αναλογία μεταξύ των ξένων και των Ελλήνων είναι 90% προς 10%, όπως διαβάζουμε στον "Ελεύθερο Τύπο".

Οι μικρές επιχειρήσεις ζούσαν πάντοτε από τον Έλληνα τουρίστα που δεν προτιμά τα all inclusive και κατανάλωνε είτε σε ταβέρνες, είτε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια και μικρά ξενοδοχεία, είτε σε μαγαζιά αναψυχής.

Λόγο για να χαμογελούν έχουν μόνο οι all inclusive ξενοδόχοι και tour operators καθώς η περιφέρεια θα ακούει πως "βουλιάζει" από τουρίστες μόνο στα κανάλια και στα ΜΜΕ, αλλά η πραγματικότητα που θα βιώνει θα είναι εντελώς διαφορετική.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου