Η εταιρεία Ardbeg Distillery ετοιμάζεται να δοκιμάσει ένα ποτό που είναι κυριολεκτικά έξω από αυτόν τον κόσμο – το πρώτο ουίσκι που ωρίμασε στο Διάστημα.
Το ποτό πέρασε τρία χρόνια ωριμάζοντας στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ενώ αναμένεται να προσγειωθεί σε στέρεο έδαφος στο Καζακστάν στις 12 Σεπτεμβρίου, πριν επιστρέψει και ανοιχτεί στο Χιούστον. Το έργο αποτελεί μέρος ενός πειράματος για να μελετηθεί η επίδραση της βαρύτητας στην ωρίμανση του αλκοόλ.
Το ουίσκι τοποθετήθηκε σε ένα μη επανδρωμένο διαστημικό σκάφος τον Οκτώβριο του 2011, ενώ η φιάλη που το περιέχει σχεδιάστηκε ειδικά για την αποστολή. Όταν το φιαλίδιο επιστρέψει, το αλκοόλ δεν θα καταναλωθεί αμέσως αλλά θα πρέπει να ελεγχθεί πρώτα από τους επιστήμονες. «Αυτό μπορεί να είναι ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, αλλά ένα τεράστιο άλμα για το ουίσκι» δήλωσε ο Δρ Bill Lumsden, διευθυντής της Ardbeg. «Η ομάδα ελπίζει να αποκαλύψει πώς είναι οι γεύσεις που έχουν αναπτυχθεί στο αλκοόλ σε διαφορετικές συνθήκες βαρύτητας – ευρήματα τα οποία θα είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα», ολοκλήρωσε ο ίδιος.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου