Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Αργ. Ντινόπουλος: Δεν προκάλεσα εγώ την κρίση των Ιμίων. Βρέθηκα στις νησίδες ως δημοσιογράφος


Ανακριβές χαρακτηρίζει ο Αργύρης Ντινόπουλος το δημοσίευμα του «Εθνους» καθώς σύμφωνα με τον ίδιο τον εμφανίζει ως «δήθεν δημιουργό της κρίσης των Ιμίων».
Ο κ.Ντινόπουλος επισημαίνει ότι ήταν ένας από τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την κρίση των Ιμίων αλλά δεν είναι αυτός που τη δημιούργησε. Προσθέτει δε ότι το υλικό από το ρεπορτάζ (μονταρισμένο και αμοντάριστο) είναι αναρτημένο στο Διαδίκτυο και αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο. Σημειώνει μάλιστα ότι είναι καταγεγραμμένη η δημοσιογραφική του προσπάθεια να πάει στα Ιμια, ενώ διαψεύδει ότι πήγε μαζί με τον δήμαρχο Καλύμνου Δ. Διακομιχάλη και πως έστησε μαζί του οποιαδήποτε σημαία.

rodosalarm.gr

Ακολουθεί το δημοσίευμα από το "Έθνος"

ΟΙ «ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ» ΤΟΥ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΥ

Η 'βόλτα' στα Ιμια και οι πόλεμοι στα... πάνελ

Στην ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Εσωτερικών βρέθηκε υπό το νέο κυβερνητικό σχήμα ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο οποίος αποτέλεσε μια από τις εκπλήξεις του ανασχηματισμού.

Η 'βόλτα' στα Ιμια και οι πόλεμοι στα... πάνελ
Είναι η πρώτη συμμετοχή του σε υπουργικό θώκο και μάλιστα σε έναν τομέα με πολλές κρίσιμες αρμοδιότητες σε μια οιονεί προεκλογική περίοδο και με πολλά έργα τα οποία σχεδιάζονται και μέσω των ευρωπαϊκών προγραμμάτων για το προσεχές διάστημα.
Δημοσιογράφος επί σειρά ετών, ο νέος υπουργός είχε γίνει ευρύτερα γνωστός την εποχή της κρίσης των Ιμίων όταν ακόμα δεν είχε αναμειχθεί ενεργά με την πολιτική κονίστρα. Τον Ιανουάριο του 1996 ως ρεπόρτερ τηλεοπτικού σταθμού, τότε, επικεφαλής συνεργείου βρέθηκε στα Ιμια μαζί με τον δήμαρχο Καλύμνου και έναν ιερέα από τη Λέρο. Εκεί έστησε μια ελληνική σημαία την οποία κατέβασε ένας Τούρκος «Ντινόπουλος» που είχε ανέβει στο νησί με δικό του τηλεοπτικό συνεργείο. Ηταν λίγο πριν από την κορύφωση της μεγάλης κρίσης στο Αιγαίο, η οποία λίγο έλειψε να μας οδηγήσει σε πόλεμο με την Τουρκία...
Εκτοτε κύλησε μεγάλος πολιτικός χρόνος και από το μικρόφωνο του ρεπορτάζ ο νυν υπουργός βρέθηκε συχνά προσκεκλημένος στα τηλεοπτικά πάνελ όπου διακρίθηκε για το πάθος με το οποίο υπερασπίζεται διαχρονικά τα της παράταξής του και ενίοτε για τις εντάσεις με τους πολιτικούς αντιπάλους του. Κάποιοι μάλιστα εκτιμούν ότι αυτές οι δυνατές κόντρες μέτρησαν για την ανάθεση υπουργικού θώκου.
Η 'βόλτα' στα Ιμια και οι πόλεμοι στα... πάνελ
Στα χρόνια που μεσολάβησαν πάντως από την εποχή του ρεπορτάζ, έγραψε χιλιόμετρα στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και στη Βουλή. Οπως αναφέρει ο ίδιος στο βιογραφικό του φαίνεται ότι αχός της ιστορίας έφτασε στον ίδιο μέσα από τις οικογενειακές αφηγήσεις για τους Βαλκανικούς Πολέμους, τον εθνικό διχασμό, τα χρόνια της κατοχής και την αντίσταση όπου μετείχε ο παππούς και ο πατέρας του.
Οι σπουδές
Γεννημένος το 1956, ο κ. Ντινόπουλος μετά το σχολείο πέτυχε στις εξετάσεις, πέρασε και γράφτηκε στη Νομική Σχολή. Ηταν το 1974 μόλις η Ελλάδα έβγαινε από τον γύψο της δικτατορίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα βρέθηκε για μεταπτυχιακό στο Παρίσι με ειδίκευση στο Εμπορικό Δίκαιο και στο University College στο Λονδίνο όπου πήρε μάστερ επάνω στο δίκαιο των σοσιαλιστικών χωρών και τις σχέσεις δικαίου και μαρξισμού απο την Οκτωβριανή Επανάσταση έως το δόγμα Μπρέζνιεφ.
Μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής του θητείας εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι την τυχαία «συνάντησή» του με τη δημοσιογραφία. Τα πρώτα ρεπορτάζ του ήταν στην ΕΡΤ σε μια εποχή όπου ουδείς φανταζόταν ότι η μαύρη οθόνη θα αντικαθιστούσε κάποτε το σήμα της.
Εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοπτικούς σταθμούς επί σειρά ετών και ως πολεμικός ανταποκριτής κάλυψε γεγονότα στη Γιουγκοσλαβία, την πτώση Τσαουσέσκου στη Ρουμανία, τον πόλεμο στον Κόλπο, το πραξικόπημα κατά του Γκορμπατσόφ, εντάσεις στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ. Από τις εμπειρίες του αυτές έγραψε δύο βιβλία.
Ηταν το 2002 όταν ο Α. Ντινόπουλος εξελέγη δήμαρχος στα Βριλήσσια κερδίζοντας στον β' γύρο με 137 ψήφους διαφορά. Λίγο καιρό αργότερα ως δήμαρχος είχε συγκρουστεί με τα ΜΑΤ όταν η τότε κυβέρνηση επιχείρησε να εγκαταστήσει υποσταθμό της ΔΕΗ στη Ναυτική Βάση Βριλησσίων η οποία τελικά μετατράπηκε σε πάρκο.
Η επόμενη σελίδα στην πολιτική ήταν το 2006, όταν ο Κώστας Καραμανλής του πρότεινε να κατέβει υποψήφιος στην υπερνομαρχία Αθηνών με τη ΝΔ. Η μάχη ήταν εκ προοιμίου χαμένη με αντίπαλο τη Φώφη Γεννηματά...
Μια άλλη μάχη -πάλι από γυναίκα πολιτικό- έχασε και στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς είχε έρθει σε απευθείας αντιπαράθεση με την κ. Ρένα Δούρου. Η προσπάθειά του δεν ευοδώθηκε καθώς η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για την Περιφέρεια Αθηνών κέρδισε πανηγυρικά τη μάχη της εκλογής. Μετά την υπουργοποίησή του πάντως ο ίδιος εκδήλωσε διάθεση συνεργασίας με όλους...
Ως βουλευτής κατάφερε να εκλεγεί τρεις φορές στη χαώδη Β' Αθηνών (2007, 2009, 2012) και μάλιστα να επιβιώσει σε δύο αναμετρήσεις όπου η Νέα Δημοκρατία γνώρισε πρωτοφανή πτώση χάνοντας αρκετές από τις έδρες της. Ο ίδιος πάντως άντεξε τη φθορά αντίθετα με άλλους άσπονδους φίλους στο ίδιο ψηφοδέλτιο. Τώρα από τη θέση του υπουργού είναι άγνωστο πώς θα αντιδράσει και θα δεχθεί τα αιτήματα δημοτικών αρχόντων οι οποίοι θα θελήσουν με ιδιαίτερα δυναμικό τρόπο να υπερασπιστούν τα του δήμου τους. Οπως έκανε ο ίδιος ως δήμαρχος...
ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου