Περιμένοντας «Τα ΒορΟινά», το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου και γιορτάζοντας την εποχή του τρύγου, ακολουθούμε τις ΒΟΡΟΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σε επιλεγμένα εστιατόρια, wine bars και κάβες.
Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και οινογνωσίας, κάθετες και οριζόντιες γευστικές δοκιμές, γνωριμία με ποικιλίες και οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ, wine & dine βραδιές και κυρίως πολλές συναντήσεις με τους οινοπαραγωγούς της ένωσης «Οίνοι Βορείου Ελλάδος», σε ένα απολαυστικό ταξίδι ατελείωτων οινικών διαδρομών!
Ακολουθήστε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα προηγηθούν της κεντρικής γνωστής και αγαπημένης μας εκδήλωσης «Τα ΒορΟινά» και επιλέξτε εκείνες που σας ενδιαφέρουν, χωρίς να ξεχάσετε να κάνετε κράτηση.
Το ΒορΟινό ταξίδι … αρχίζει από τώρα!!!
Στόχος των ΒορΟινών είναι να προσφέρουν σε κάθε επισκέπτη τους, ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και τη θαυμάσια ευκαιρία να γνωρίσουν εκλεκτά κρασιά γηγενών και ξενόφερτων ποικιλιών, ξηρά, αφρώδη και γλυκά, λευκά, ροζέ και ερυθρά, από νέες και παλαιωμένες σοδειές, μαζί με αμπελοοινικά αποστάγματα.
Τα ΒορΟινά της Θεσσαλονίκης, που φέτος θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014, ώρα 18:00-23:00, στην Προβλήτα 1, στο Λιμάνι (ΟΛΘ), είναι ξεχωριστά και πλαισιώνονται από πλήθος ποικίλων εκδηλώσεων για για ένα ολόκληρο γιορτινό δεκαήμερο, από 10 έως 19 Σεπτεμβρίου, σε καταστήματα εστίασης στην πόλη.
Επιπλέον, για τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, θα πραγματοποιηθεί ειδική εκδήλωση γευσιγνωσίας για το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου με σεμινάριο οίνου από την Πανελλήνια Ένωση Οινοχόων.
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων ή κατεβάστε το σχετικό ενημερωτικό έντυπο και κάνετε τις κρατήσεις σας έγκαιρα.
Τ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α
Το Ξινoμαυρο στους οινους ΠΟΠ της Βορειας Ελλαδας – παρελθον και παρον
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 στη Fiali - Απαιτείται κράτηση
Νάουσα, Αμύνταιο, Ραψάνη και Γουμένισσα, οι 4 Ζώνες Προστασίας Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) της ποικιλίας Ξινόμαυρο. Θα μάθουμε, αλλά και θα γευτούμε παράλληλα, τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής και την έκφραση της ποικιλίας στις δύο μονοποικιλιακές Ζώνες, Νάουσα και Αμύνταιο όπως και στις Ζώνες, Ραψάνη και Γουμένισσα όπου το Ξινόμαυρο διαφοροποιείται στο χαρμάνι, με άλλες γηγενείς ποικιλίες. Τέλος, θα έχουμε τη δυνατότητα να συγκρίνουμε φρέσκες και παλαιωμένες σοδειές για να γνωρίσουμε την εξέλιξη του Ξινόμαυρου από το παρεθλόν έως σήμερα. Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:00-21:30 στη Fiali Κρατήσεις έως την Τρίτη 9/9 στη Fiali (τ. 2310 402075) Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Κόστος συμμετοχής: 10€ το άτομο. Διοργάνωση-Πληροφορίες: ΟΙΝΟΙ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ Τ. 2310 281617 & 2310 281632 E. info@wineroads.gr Fiali κάβα ποτών Αιγαίου 68, Καλαμαριά Τετάρτη 10/9, ώρα 20:00
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΑΙ ΔΕΙΠΝΟ “Food & Wine Match με ΣπΑνιες Βορειοελλαδiτικες Ποικιλiες”
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Roof Garden του The Excelsior Hotel - Κάντε έγκαιρα κράτηση
Roof Garden – The Excelsior Hotel – Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως 23 – T. 2310 021020 Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00 Παρουσίαση και Food & Wine Match με Σπάνιες Βορειοελλαδίτικες Ποικιλίες Ένα ξεχωριστό δείπνο με παρουσίαση σπάνιων βορειοελλαδίτικων ποικιλιών σε ένα μοναδικό Food & Wine Match με τις γευστικές προτάσεις του executive chef του Excelsior Γρηγόρη Καρακασίδη, στο υπέροχο Roof Garden του ξενοδοχείου. Menu Καλωσόρισμα με Χτένια σε πουρέ λεμονιού και Αφρώδη Οίνο Poeme ΠΟΠ Ζίτσατης ποικιλίας Ντεμπίνα από το Κτήμα Γκλίναβος Σαλάτα Πράσινη σαλάτα με καβουρδισμένο κουκουνάρι, λιαστή ντομάτα και ψητό μανούρι – Επιλογές Λευκός ΠΟΠ Ζίτσα της ποικιλίας Ντεμπίνα από την Οινοποιία Ζοίνος Ορεκτικό Νιόκι σε πουρέ μελιτζάνας με τσιπς παρμεζάνας Κορυφή Αγγέλων Ροζέ ΠΓΕ Μακεδονία της ποικιλίας Νεγκόσκα από το Κτήμα Τάτση Κυρίως πιάτο Ταλιάτα από μοσχάρι με πατάτες ντοφινουάζ και σάλτσα κόκκινου κρασιού Συνοδεύεται με τρεις διαφορετικές ερυθρές ποικιλίες και ετικέτες Μοσχόμαυρο Tsantali, ΠΓΕ Μακεδονία Λημνιό Κτήμα Πόρτο Καρράς, ΠΟΠ Πλαγιές Μελίτωνα Βλάχικο Κτήμα Γκλίναβος, ΠΓΕ Ιωάννινα Επιδόρπιο Τσιζ κέικ με άρωμα εσπρέσο και τριμμένο φιστίκι Αιγίνης Παλαιωμένο απόσταγμα με Ντεμπίνα από την Οινοποιία Ζοίνος Παρουσίαση ποικιλιών και δείπνο Κόστος μενού 5 πιάτων με 5 διαφορετικές ποικιλίες και 7 επιλεγμένες ετικέτες: 33 € το άτομο. Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 30 άτομα. Κρατήσεις έως […]
Οινογνωσια & Γευσιγνωσια με λευκους μονοποικιλιακους «Οινους Βορειου Ελλαδος»
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στην κάβα ποτών Depot Des Vins
Depot Des Vins κάβα ποτών – Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη – Τ. 2310 414921 Σάββατο 13/9, ώρα 20:00 Οινογνωσία & Γευσιγνωσία με λευκούς μονοποικιλιακούς «Οίνους Βορείου Ελλάδος» Γνωρίζουμε τις βασικές λευκές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα αρώματά τους στη μύτη και στο στόμα. Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ροδίτης, Ντεμπίνα, Αθήρι, Traminer, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier, Malvasia Aromatica και δύο ακόμη «μυστικές» συμμετοχές … σε μία άκρως απολαυστική οριζόντια γευσιγνωσία! Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα Τιμή κατ’ άτομο: 10€ Κρατήσεις έως Πέμπτη 11/9 στο τηλ. 2310 414921 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ & ΓΕΥΣΙΓΝΩΣΙΑ ΜΕ ΕΡΥΘΡΟΥΣ ΜΟΝΟΠΟΙΚΙΛΙΑΚΟΥΣ ΟΙΝΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ
Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 στην Cava Αμπατζής
Γνωρίζουμε τις βασικές ερυθρές ποικιλίες που καλλιεργούνται στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα και μαθαίνουμε να ξεχωρίζουμε τα αρώματά τους στη μύτη και στο στόμα. Ξινόμαυρο, Μοσχόμαυρο, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Λημνιό, Νεγκόσκα, Βλάχικο, Αγιωργίτικο, Syrah, Merlot και Pinot Noir … δεν θα μας μπερδέψουν ποτέ ξανά! Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014 Διάρκεια: 20:00-21:30 Τόπος διεξαγωγής: Cava Αμπατζής, Αριστοτέλους 12, Εύοσμος Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα Τιμή κατ’ άτομο: 10€ Για πληροφορίες - κρατήσεις: τ. 2310 281617
Μενου με απλες γευσεις στη μαυρη θαλασσα, με οινους απο τη Χαλκιδικη
15 Σεπτεμβρίου στη Μαύρη Θάλασσα - Κάντε κράτηση!
Μαύρη Θάλασσα – Νικολάου Πλαστήρα 3 & Χιλής, Καλαμαριά – Τ. 2310 932542 Δευτέρα 15/9, ώρα 20:30 Μενού με απλές γεύσεις στη Μαύρη Θάλασσα, με οίνους ΠΟΠ και ΠΓΕ από τη Διαδρομή του Κρασιού της Χαλκιδικής Ένα μοναδικό δείπνο με αύρα θάλασσας που συνδυάζει μενού 7 διαφορετικών πιάτων με 4, ειδικά επιλεγμένες για τη βραδιά ετικέτες κρασιών, από τα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος» στη Χαλκιδική: Τσάνταλη, Κτήμα Κλαούντια Παπαγιάννη, Κτήμα Πόρτο Καρράς και Μυλοπόταμος Αγίου Όρους. Κόστος πλήρες μενού για δύο άτομα: 67€ Κρατήσεις έως την Παρασκευή 12/9 στο τηλ. 2310 281617.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΑΦΡΩΔΟΥΣ ΟΙΝΟΥ AURELIA ΤΗΣ ΖΟΙΝΟΣ
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε.
Στα τραπεζάκια του Plaisir, με θέα την Πλατεία Αριστοτέλους και το Θερμαϊκό, γνωρίζουμε τον αφρώδη οίνο της οινοποιίας Ζοίνος ΑΕ “Aurelia”, με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία γλυκών και αλμυρών δημιουργιών του Plaisir! Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 Τόπος διεξαγωγής: Plaisir Brasserie Cafe Patisserie, Αριστοτέλους 9 & Μητροπόλεως Για πληροφορίες – κρατήσεις: τ. 2310 277444
14 ημερες, 14 οινοπαραγωγοι … ενα οινικο ταξιδι στον βορειοελλαδιτικο αμπελωνα!
Απο 7 έως 20 Σεπτεμβρίου στο Μέθη cafe & wine bar
Κάθε βράδυ απο τις 7 έως τις 20 Σεπτεμβρίου, το Μέθη cafe & wine bar προσφέρει σε ειδική τιμή για ποτήρι και φιάλη, ετικέτες που θα επιλέξει από 14 οινοπαραγωγούς της ένωσης “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, με τη συνοδεία εξαιρετικών ταιριαστών εδεσμάτων, σε πολύ προνομιακή τιμή. Διεύθυνση καταστήματος: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 65 Για πληροφορίες – κρατήσεις: 2310482401
8 - 14 Σεπτεμβρίου στο Κarabourno
Καράμπουρνο εστιατόριο – 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, Mediterranean Cosmos – Τ. 2310 475444 8 – 14/9 Το Κarabourno και το Κτήμα Πόρτο Καρράς σας κερνάνε! Απολαύστε 2πλά! Γεύσεις από την Ελληνική θάλασσα ζωντανεύουν στο Karábourno, σε ένα ξεχωριστό περιβάλλον ξυπνώντας αναμνήσεις και δίνοντας υποσχέσεις για γευστικά ταξίδια… Στο Karábourno και θα χαλαρώσεις και θα απολαύσεις 2πλά ! Για μία ολόκληρη εβδομάδα το Αθήρι, το Ασύρτικο και η Μελισσάνθη από το Κτήμα Πόρτο Καρράς έρχονται να συνοδεύσουν τα ευφάνταστα ορεκτικά , τα ολόφρεσκα θαλασσινά και τα μοναδικά ψάρια εις διπλούν… Από 8 ως 14 Σεπτεμβρίου θα παραγγείλεις ένα ποτήρι ή μία φιάλη Κτήμα Πόρτο Καρράς και θα σου κεράσουμε τα δεύτερα.. Απολαύστε 2πλά! Απολαύστε υπεύθυνα!
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 στο Παλιό Χαμάμ
21:00 – 24:00 → ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΧΑΜΑΜ Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής υποδέχεται τα ΒορΟινά στο Παλιό Χαμάμ και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας. Δοκιμάστε το λευκό “Γένεσις” από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού “Γένεσις” από Ξινόμαυρο και Merlot, που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης, και π(ι)είτε χωρίς ενοχές το “Μυστικό” της βραδιάς, τον πρώτο λευκό ξηρό οίνο από Μοσχάτο Αλεξανδρείας που εντυπωσιάζει με την κομψότητά του και σας μεταφέρει σε έναν κήπο που ευωδιάζει από την ανθοβολιά λευκών λουλουδιών. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν! Διάρκεια εκδήλωσης: 21:00 – 24:00 Περισσότερες πληροφορίες: Στα τηλέφωνα 2310751283 (Κτήμα Στέλιος Κεχρής) και 2310222460 (Παλιό Χαμάμ) Στη σελίδα Facebook του κτήματος https://www.facebook.com/stelioskechrisdomaine Στη σελίδα Facebook του καφέ-μπαρ ΠΑΛΙΟ ΧΑΜΑΜ https://www.facebook.com/ToPalioHamamCafeBar Εντός του καφέ-μπαρ ΠΑΛΙΟ ΧΑΜΑΜ (Μητροπολίτου Γενναδίου 11, Θεσσαλονίκη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 2310222460. Υπεύθυνος: Βαλάντης Κουροχούζογλου)
10, 11 και 12 Σεπτεμβρίου στο Cityzen kafe & wine bar με το Κτήμα Χατζηβαρύτη
ΟΧΙ δεν είναι Φλεβάρης, δεν ξεκινούν οι απόκριες όπου τότε οι αρχαίοι Ελληνες άνοιγαν τα πιθάρια με τα νέα τους κρασιά. ΝΑΙ είναι Σεπτέμβης και στο Cityzen στις 10-11-12/9 ανόιγουμε τα κρασιά του Κτήματος Χατζηβαρύτη(MOSAIC,ΛΕΥΚΟΣ & ΕΡΥΘΡΟΣ/ ΓΟΥΜΕΝΙΣΣΑ, ΕΡΥΘΡΟΣ), γιατί η έμπνευση στο κρασί είναι το αίμα της ζωής-ο ζωοδόχος χυμός της. Μουσική επιμέλεια: Δρόσος Κονιαρής Π.Π ΓΕΡΜΑΝΟΥ 12 Τ.2310 413213
10 - 19 Σπτεμβρίου στο Αγιολί
Αγιολί restaurant – Λεωφόρος Νίκης 15 – Τ. 2310 262888 10-19/9 Η Μαλαγουζιά από το Κτήμα Πόρτο Καρράς στο Αγιολί Η καλύτερη «ντάμα» στα εκλεπτυσμένα και πεντανόστιμα πιάτα του Αγιολί, μπορεί να είναι μόνο μία! Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς! Τι απολαυστικότερο στην πόλη της Θεσσαλονίκης από ένα δροσερό ποτήρι κρασί Πόρτο Καρράς , με θέα την θάλασσα και συνοδεία τα ασύγκριτα πιάτα του Αγιολί… Από 10 ως 19 Σεπτεμβρίου το Αγιολί σας υποδέχεται με Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς και σας την σερβίρει μόνο με 3 ευρώ /ποτήρι!
10, 16 και 18 Σεπτεμβρίου στο Οινοτόπι
Οινοτόπι εδεσματόριο wine bar – Παύλου Μελά 28 – Τ. 2310272852 10, 16 & 18/9 Τους δημοφιλείς οίνους ΠΟΠ Νάουσα «Δαμασκηνός 2006» και ΠΓΕ Μακεδονία «Βίος Ελλήνων 2008» της οινοποιίας Vaeni Naoussa, θα τους βρούμε στο Οινοτόπι, με ειδική προσφορά στη φιάλη (50% έκπτωση με ποτήρι ή 1+1 φιάλη δώρο) ενώ για αγορά από την κάβα, 1+1 φιάλη δώρο.
10 - 19 Σπτεμβρίου στο Ζύθος στο Ντορέ
Ζύθος στο Ντορέ – Τσιρογιάννη 7 Λευκός Πύργος – Τ. 2310.279010 10-19/9 Οι ετικέτες από το Κτήμα Χατζηβαρύτη: Ορόσημο, Γουμένισσα, Mosaic Λευκός και Mosaic Eρυθρός, στο Ζύθο στο Ντορέ, προσφέρονται για 10 μέρες σε εξαιρετικές τιμές και με δυνατότητα αγοράς για το σπίτι. 12/9 από τις 21:00 Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης θα είναι στο Ζύθο στο Ντορέ να σας ενημερώσει για τα κρασιά και τη φιλοσοφία του ΚτήματοςΧατζηβαρύτη.
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Apallou espresso bar
Apallou espresso bar – Μητροπόλεως 51 – Τ. 2310 228898 Πέμπτη 11/9, ώρα 21:00 Ακούς «Ασύρτικο» και ταξιδεύεις στην πανέμορφη Σαντορίνη … στο Apallou γευτείτε τα δικά μας «ΒορΟινά Ασύρτικα» και ταξιδέψτε … * Θεματική εκδήλωση στο Apallou για να γνωρίσουμε την ποικιλία Ασύρτικο, όπως καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα, σε μονοποικιλιακούς οίνους ή σε χαρμάνι. Τιμή στο ποτήρι: 3€!
10 - 19 Σεπτεμβρίου στο Ζύθο στα Λαδάδικα
Ζύθος στα Λαδάδικα – Κατούνη 5 – Τ. 2310 540284 10-19/9 Οι ετικέτες από το Κτήμα Χατζηβαρύτη: Ορόσημο, Γουμένισσα, Mosaic Λευκός και Mosaic Eρυθρός, στο Ζύθο στα Λαδάδικα, προσφέρονται για 10 μέρες σε εξαιρετικές τιμές και με δυνατότητα αγοράς φιάλης για το σπίτι. Παρασκευή 19/9 από τις 21:00 Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης θα είναι στο Ζύθο στα Λαδάδικα να σας ενημερώσει για τα κρασιά και τη φιλοσοφία του Κτήματος.
15 - 19 Σεπτεμβρίου στο Menta café & wine bar
Menta café & wine bar- Κομνηνών 20 – Τ. 2313 016593 15-19/9 Domaine Porto Carras@Menta Απολαύστε 2πλά! Μελισσάνθη ή Μαλαγουζιά, Μαλαγουζιά ή Μελισσάνθη; Δροσερή και ντελικάτη Μελισσάνθη από Αθήρι και Ασύρτικο με αρώματα εσπεριδοειδών φρούτων και νότες θυμαριού να την πιείς στο ποτήρι; ή Μια Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς με αρώματα Mentas, βασιλικού, πράσινου λεμονιού και ροδάκινου με Mentaλλικότητα και φρεσκάδα που σε μαγεύει; Όποια και να διαλέξεις, τo wine bar Menta στο γραφικότερο δρόμο του κέντρου και το Κτήμα Πόρτο Καρράς, σου προσφέρουν τα επόμενα. Kάντε “check in” Δευτέρα 15/9, Τρίτη 16/09, Τετάρτη 17/09 με MalagouziaPortoCarras@Menta Πέμπτη 18/09, Παρασκευή 19/09 με Melissanthi@Menta για 2πλές απολαύσεις!
17 Σεπτεμβρίου στο Papillon wine bar bistro
Papillon wine bar bistro – Γρηγορίου Λαμπράκη 207, Άνω Τούμπα – Τ. 2310 908680 Τετάρτη 17/9, ώρα 20:00 Oινο-γεύσεις από τον Μυλοπόταμο στο Papillon Θα δοκιμάσουμε οίνους που ευφραίνουν την καρδιά και παρασύρουν το νου … Πέντε ετικέτες κρασιών από το Ιερό Βουνό Άθως, λευκές, ερυθρές αλλά και γλυκές, θα γεμίσουν τα ποτήρια του Papillon χωρίς οικονομική επιβάρυνση και θα συνδυαστούν με τα πιάτα του καταστήματος σε τιμές καταλόγου.
11 Σεπτεμβρίου στο Οινοτόπι εδεσματόριο wine bar -
Οινοτόπι εδεσματόριο wine bar – Παύλου Μελά 28 – Τ. 2310272852 Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00–24:00 Wine O’ Clock! στο Οινοτόπι, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο Οινοτόπι. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν, ενώ με την παραγγελία δεύτερου ποτηριού προσφέρεται 50% έκπτωση για αγορά φιάλης.
16 Σεπτεμβρίου στο Apallou espresso bar
Apallou espresso bar – Μητροπόλεως 51 – Τ. 2310 228898 Τρίτη 16/9, ώρα 21:00 Μία ξεχωριστή βραδιά στο Apallou, γεμάτη από τη γοητεία της διεθνούς ποικιλίας Sauvignon Blanc και τη μαγεία των γεύσεων που θα συνδυαστούν … το Apallou έχει φροντίσει γι’ αυτό … * Θεματική εκδήλωση στο Apallou για να γνωρίσουμε την ποικιλίεα Sauvignon Blanc, όπως καλλιεργούνται στη Βόρεια Ελλάδα, σε μονοποικιλιακούς οίνους ή σε χαρμάνι. Τιμή στο ποτήρι: 3€!
13-16 Σεπτεμβρίου στο Cityzen kafe & wine bar
Cityzen kafe & wine bar – Π.Π.Γερμανού 12 – Τ. 2310 413213 13-14-15-16/9 Rendevous Επειδή ερωτευτήκαμε το Κτήμα Τέχνη Οίνου κλείσαμε “rendevous” με τις ετικέτες Τέχνη Αλυπίας Λευκός, Ροζέ και Ερυθρός, για να τα πούμε και να τα πιούμε από κοντά, παρέα με τις μουσικές επιλογές του Άγγελου Γεωργιάδη. 17-
12 και13 Σεπτεμβρίου στο Clochard bar restaurant
Clochard bar restaurant – Προξένου Κορομηλά 4 – T. 2310 239805 Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/9 Rossiu di Munte: Τα κρασιά του βουνού στο Clochard Το Κατώγι Αβέρωφ εμπνέεται από τα ορεινά αμπελοτόπια στις βουνοπλαγιές της Πίνδου και σας συστήνει το Rossiu di Munte Γινιέτς. Απολαύστε το σε ποτήρι στο Clochard.
10 - 19 Σπτεμβρίου στο Αγιολί
Αγιολί restaurant – Λεωφόρος Νίκης 15 – Τ. 2310 262888 10-19/9 Κτήμα Βογιατζή Λευκό, μια δουλειά υψηλής αισθητικής από το Κτήμα στο Βελβεντό Κοζάνης, σε μια πρόταση που ξεχωρίζει για την ισορροπία και την κομψότητα της αρωματικής της έκφρασης Το εστιατόριο του Αγιολί σας προσφέρει στην ειδική τιμή των 3€/ποτήρι το Λευκό Κτήμα Βογιατζή από την λίμνη του Πολυφύτου.
18 Σεπτεμβρίου στο De Facto café bar
De Facto café bar – Παύλου Μελά 19 – T. 2310263674 10-19/9 Οι λευκές ετικέτες του Kτήματος Χατζηβαρύτη στο De facto cafe bar Από τις 10 Σεπτεμβρίου και για 10 μέρες το Κτήμα Χατζηβαρύτη και το cafe bar De Facto προσφέρουν τις ετικέτες Ορόσημο, Sauvignon blanc- Ασύρτικο και Mosaic Λευκό σε τιμές γνωριμίας. Πέμπτη 18/9 από τις 20:00 O Βαγγέλης Χατζηβαρύτης θα είναι στο De Facto να σας ενημερώσει για τα κρασιά και τη φιλοσοφία του Kτήματος..
Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου στο Sinatra espresso wine bar
Chardonnay flight με 5 ξεχωριστές ετικέτες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Δοκιμάζουμε τη δημοφιλή και διεθνή ποικιλία Chardonnay από το Αμύνταιο, την Κρανιά Ολύμπου, τη Δράμα, τη Νάουσα και Επανομή μαζί με τον οινοδημοσιογράφο Βασίλη Γαλανό και μαθαίνουμε τα μυστικά της. Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00 Sinatra espresso wine bar Μητροπόλεως 20 Τ. 2310 223739 Κόστος συμμετοχής για κάθε flight: 6€ * Μόνο για τις 18/9 ειδικές τιμές στις φιάλες που συμμετέχουν στα flight.
13 και 19 Σεπτεμβρίου στο Estrella
Estrella – Παύλου Μελά 48 – Τ. 2310 272045 Σάββατο 13/9 & Παρασκευή 19/9 20:00 – 24:00 Wine O’ Clock! στην ESTRELLA, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στην Estrella. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!
12 και 18 Σεπτεμβρίου στην κάβα EMBASSY
Embassy κάβα – Αδαμαντίου Κοραή 28 Καλαμαριά - 2310 435888 Παρασκευή 12/9 & Πέμπτη 18/9, ώρα 18:00 – 22:00 Wine O’ Clock! στην κάβα EMBASSY, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στην κάβα Embassy. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν, ενώ με την αγορά φιάλης προσφέρεται μία φιάλη του ίδιου κρασιού δώρο.
18 Σεπτεμβρίου στο Αγιολί
Αγιολί restaurant – Λεωφόρος Νίκης 15 – Τ. 2310 262888 Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00–24:00 Wine O’ Clock! στο Αγιολί, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή βραδιά γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Αγιολί. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση, και αφεθείτε στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!
13 και 14 Σεπτεμβρίου στο 'Σκούφος εδέσματα'
Σκούφος εδέσματα – Κωνσταντινουπόλεως 140 – Τ. 2313 002207 Σάββατο 13/9, ώρα 14:00 – 18:00 & Κυριακή 14/9, ώρα 13:30 – 17:00 Wine O’ Clock! στο Σκούφο, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στο εστιατόριο Σκούφος. Δοκιμάστε το πολυβραβευμένο «Δάκρυ του Πεύκου», μια σπάνια χρυσόξανθη ρετσίνα από Ασύρτικο, με εκρηκτικό βοτανικό χαρακτήρα και εντυπωσιακή επίγευση, που παλαιώνει για έξι μήνες σε καινούρια δρύινα βαρέλια. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση. Αφεθείτε, τέλος, στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν, συνοδεία γαστρονομικών εκπλήξεων. Με την αγορά φιάλης, προσφέρεται μία φιάλη του ίδιου κρασιού δώρο.
11 και 14 Σεπτεμβρίου στο Σταφύλι ουζόμπαρο
Σταφύλι ουζόμπαρο – Στρατηγού Καλλάρη 4 και Λεωφόρου Νίκης – Τ. 2310 226076 Πέμπτη 11/9 ώρα 21:00 – 01:00 & Κυριακή 14/9, ώρα 14:00 – 18:00 Wine O’ Clock! στο Σταφύλι, με εκλεκτά κρασιά του οινοπαραγωγού Στέλιου Κεχρή Το Κτήμα Στέλιος Κεχρής συνεχίζει το οινικό ταξίδι των ΒορΟινών και σας προσκαλεί σε δύο ξεχωριστές βραδιές γευσιγνωσίας στο Σταφύλι. Απολαύστε το λευκό «Γένεσις» από Ροδίτη και Sauvignon Blanc, ένα κρασί με λευκόχρυσο χρώμα, καλοκαιρινή φρεσκάδα και μακριά αρωματική επίγευση, και αφεθείτε στα πικάντικα αρώματα του ερυθρού «Γένεσις» από Ξινόμαυρο και Μerlot που απέσπασε χρυσό μετάλλιο στο φετινό Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου Θεσσαλονίκης. Και, επειδή η αξία της απόλαυσης ενός εκλεκτού κρασιού είναι ανεκτίμητη, το πρώτο ποτήρι προσφέρεται δωρεάν!
17 Σεπτεμβρίου Depot Des Vins κάβα ποτών
Depot Des Vins κάβα ποτών – Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη – Τ. 2310 414921 Τετάρτη 17/9, ώρα 20:00 WineBingo Claudia Papayianni Edition Είστε έτοιμοι για winebingo? Η Κλαούντια Παπαγιάννη και o Στέλιος Δημητριάδης σας προσκαλούν στην πιο διασκεδαστική γευσιγνωσία της πόλης. Θα δοκιμαστούν 6 ετικέτες του Κτήματος με συνοδευτικά. Θα είσαι εσύ ο νικητής?
18 Σεπτεμβρίου στο Depot Des Vins κάβα ποτών
Depot Des Vins κάβα ποτών – Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη – Τ. 2310 414921 Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00 Ανοιχτή γευσιγνωσία Κτήματος Βουρβουκέλη Το Κτήμα Βουρβουκέλη σας προσκάλει στην κάβα Depot Des Vins για να γνωρίσετε τα κρασιά από τις σπάνιες Ελληνικές ποικιλίες που καλλιεργούνται στο Κτήμα αλλά και τους δημιουργούς τους. Έκπτωση 10% για τις αγορές που θα γίνουν στις 18/9 αποκλειστικά για το Κτήμα Βουρβουκέλη.
17 Σεπτεμβρίου στο Vogatsikou 3 bar
Vogatsikou 3 bar | Βογατσικού 3 | Τ. 2310 222899 Τετάρτη 17/9 από τις 20:00 έως το κλείσιμο! ΒορΟινά cocktails με αρωματικές ποικιλίες και παλαιωμένα αποστάγματα Η dream-team του Vogatsikou 3 ετοιμάζει πρωτοποριακά cocktails με βάση τις αρωματικές ποικιλίες και τα παλαιωμένα αποστάγματα του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Τιμή cocktail: 6€ με αρωματικές ποικιλίες, 7€ με παλαιωμένα αποστάγματα
16 - 20 Σεπτεμβρίου στο Σκούφος εδέσματα
Σκούφος εδέσματα – Κωνσταντινουπόλεως 140 – Τ. 2313 002207 Από Δευτέρα 16/9 έως Σάββατο 20/9 Γεύσεις & Αρώματα Μεσογείου, Σκούφος & Κτήμα Πόρτο Καρράς -Απολαύστε 2πλά! Το Εστιατόριο ΣΚΟΥΦΟΣ πάντα ξεχώριζε για τις γεύσεις , την ποικιλία και την ποιότητά του.. Σ ‘αυτά έρχεται να προστεθεί το κρασί από το ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ! Από την Τρίτη 16 ως το Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου απολαύστε 2πλά!! Η λευκή αγαπημένη Μελισσάνθη, η αξεπέραστη Μαλαγουζιά και το πλούσιο σε αρώματα και γεύση Rosé, εναρμονίζονται με τις δημιουργίες του Σκούφου… Παραγγέλνοντας ένα ποτήρι ή μία φιάλη ΚΤΗΜΑ ΠΟΡΤΟ ΚΑΡΡΑΣ, aπολαμβάνετε τα δεύτερα δωρεάν και μάλιστα συνοδευόμενα από τους αριστουργηματικούς μεζέδες του Σκούφου που σας προσφέρονται και αυτοί δωρεάν… *Σε κάθε ποτήρι αντιστοιχεί ένα συνοδευτικό ενώ σε κάθε φιάλη αντιστοιχούν τέσσερα. Απολαύστε 2πλά! Απολαύστε υπεύθυνα!
17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου στο Mia Feta – Feta Bar
Mia Feta – Feta Bar – Παύλου Μελά 14 – Τ. 2310 221120 17, 18 και 19/9 Το Mia Feta – Feta Bar γιορτάζοντας Τα ΒορΟινα, προσκαλεί τους φίλους του κρασιού σε μια γευστική αναδρομή με επιλεγμένες λευκές και ερυθρές ετικέτες της τελευταίας δεκαετίας, από το Κτήμα Κατσαρού, σε μοναδικούς γευστικούς συνδυασμούς με τα εκλεκτά τυριά του καταστήματος που προσφέρει.
19 Σεπτεμβρίου στο Local espresso bar
Local espresso bar – Π. Π. Γερμανού 17 – Τ. 2310 223307 Παρασκευή 19/9 Ένα τσίπουρο στο Κέντρο της Πόλης Τον Σεπτέμβρη, οι παρέες σιγά σιγά επιστρέφουν στο κέντρο της πόλης, για ένα τσίπουρο χαλαρό, μεσημεριανό. Στο παρκάκι όμως της Π.Π. Γερμανού και Π. Μελά είναι αλλιώς. Μια έκπληξη περιμένει τους μυημένους. Τσίπουρο Μπαμπατζίμ στο Local!!! ….. Η πιο γευστική συμμαχία.
12 Σεπτεμβρίου στη Fiali
Fiali κάβα ποτών – Αιγαίου 68, Καλαμαριά – Τ. 231 040 2075 Παρασκευή 12/9, ώρα 18:00-22:00 Η Fiali παρουσιάζει τον Άβδηρο Ελάτε να δοκιμάσουμε μαζί τη σειρά κρασιών «Άβδηρος» του Κτήματος Βουρβουκέλη που αναδεικνύει τις γηγενείς ποικιλίες όπως το Λημνιό και το Παμίτι και να γνωρίσουμε από κοντά τους Ξανθιώτες οινοποιούς. Θα έχετε την ευκαιρία να αγοράσετε τα κρασιά του Κτήματος σε τιμή προσφοράς μόνο για τη συγκεκριμένη βραδιά της παρουσίασης.
17 - 18 Σεπτεμβρίου στο Cityzen kafe & wine bar
Cityzen kafe & wine bar – Π.Π.Γερμανού 12 – Τ. 2310 413213 17-18-19/9 Η γιορτή της Μπαμπέτ Αποφασίσαμε να επηρεαστούμε από το εκλεκτό κρασί του Κτήματος Κυρ-Γιάννη και τις ετικέτες Ακακίες Sparkling Ροζέ, Τέσσερις Λίμνες Λευκός, Ακακίες Ροζέ και Δύο Ελιές Ερυθρός, που θα συνοδεύσουμε με λεπτές γευστικές πινελιές εδεσμάτων, ενώ παράλληλα, στις 19/9 μόνο, θα παρακολουθήσουμε μια διαφορετική επίδειξη μόδας μαζί με τις μουσικές επιλογές του δημοσιογράφου Κωστή Ζαφειράκη … όπου εκεί θα λυθεί η γλώσσα μας … όπως έκανε η Μπαμπέτ! *Δείτε την ταινία!
19 Σεπτεμβρίου στο Plaisir Brasserie Café Patisserie
Plaisir Brasserie Café Patisserie – Αριστοτέλους 9 & Μητροπόλεως – Τ. 2310 277 444 (πληροφορίες & κρατήσεις) Παρασκευή 19/9, από τις 18:00 Παρουσίαση του οίνου Τέχνη Αλυπίας Λευκό του Κτήματος Τέχνη Οίνου με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία αλμυρών δημιουργιών του Plaisir.
Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 στην Cava Αμπατζής
Σας επιφυλάσσουμε μια έκπληξη: δοκιμάστε Κιόσκι Λευκό (2013), Κιόσκι Ερυθρό (2009) & Ερωδιό Rose (2013) από το Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου και προμηθευτείτε τα σε τιμή έκπληξη! Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014 Τόπος διεξαγωγής: Cava Αμπατζής, Αριστοτέλους 12, Εύοσμος, τ. 2310 387400
18 Σεπτεμβρίου στο Alea wine bar
Alea wine bar – Ισαύρων 12 – Τ. 231 028 1614 Πέμπτη 18/9, ώρα 20:00 Η Κλαούντια Παπαγιάννη παρουσιάζει τις πολύ ξεχωριστές ετικέτες του Κτήματος Κλαούντια Παπαγιάννη «Alexandra», «Nikolas» και «Κλαούντια Παπαγιάννη Ροζέ» ενώ ο Γιάννης Καλπαχίδης από το Alea τις συνδυάζει με δικά του εδέσματα!
15 Σεπτεμβρίου στο Canteen wine bar restaurant cafe
Canteen wine bar restaurant cafe – Δημητρίου Γούναρη 7 – T. 2310 228520 Δευτέρα 15/9, ώρα 21:00 Θρύλοι και ιστορίες με παλιές σοδειές «Chateau Porto Carras» και «Πορφυρογέννητος», από το Κτήμα Πόρτο Καρράς, σε μία μοναδική βραδιά οινικής αναδρομής και γευστικής αναζήτησης στο πέρασμα των τελευταίων δεκαετιών. Πληροφορίες/Κρατήσεις: 2310 228520
19 Σεπτεμβρίου στην κάβα Depot Des Vin
Depot Des Vins κάβα ποτών – Μπουμπουλίνας 2 & Μακρυγιάννη – Τ. 2310 414921 Παρασκευή 19/9, ώρα 20:00 Κάθετη γευστική δοκιμή Κτήμα Κατσαρού Ο Ευριπίδης Κατσαρός σας προσκαλεί στην κάβα Depot Des Vins για μια πολύ ενδιαφέρουσα κάθετη γευστική δοκιμή. Θα δοκιμάσουμε την εξέλιξη του Chardonnay από τις σοδειές 2010/2011/2012/2013 και δύο πολύ παλιές σοδειές του Κτήματος τις οποίες κρατάμε για έκπληξη! * Όλες οι εκδηλώσεις στην κάβα Depot Des Vin είναι για συγκεκριμένο αριθμό ατόμων και χρειάζεται απαραίτητα κράτηση στο τ. 2310 414921
11 Σεπτεμβρίου στο WineHouse
WineHouse – Κ. Κακουλίδη 3, Καλαμαριά, Μίκρα – Τ. 2310 454187 Πέμπτη 11/9, ώρα 21:15 Κτήμα Τάτση … οριζοντίως και καθέτως Τα αδέλφια Περικλής και Στέργιος Τάτσης θα παρουσιάσουν το Κτήμα Τάτση, τις πρακτικές βιολογικής και βιοδυναμικής καλλιέργειας που εφαρμόζουν, ενώ θα δοκιμαστούν κρασιά του Κτήματος τόσο οριζοντίως όσο και καθέτως. Κόστος συμμετοχής 8€. Απαραίτητη η κράτηση 11:00-17.30 στο 2310 454187
Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου στο Sinatra espresso wine bar
Μαλαγουζιά flight με 5 ξεχωριστές ετικέτες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα. Δοκιμάζουμε τη δημοφιλή γηγενή Μαλαγουζιά από την Πύδνα Πιερίας, τις Πλαγιές του Βερτίσκου, το Αμύνταιο, τις Πλαγιές Μελίτωνα και τη Δράμα μαζί με τον οινοδημοσιογράφο Βασίλη Γαλανό και μαθαίνουμε τα μυστικά αυτής της ξεχωριστής ποικιλίας. Πέμπτη 11/9, ώρα 20:00 Sinatra espresso wine bar Μητροπόλεως 20 Τ. 2310 223739 Κόστος συμμετοχής για κάθε flight: 6€ * Μόνο για τις 11/9 ειδικές τιμές στις φιάλες που συμμετέχουν στα flight.
13 Σεπτεμβρίου στη Fiali
Fiali κάβα ποτών – Αιγαίου 68, Καλαμαριά – Τ. 231 040 2075 Σάββατο 13/9, ώρα 18:00-22:00 Μήνυμα στη Fiali από το Κτήμα Πόρτο Καρράς Το Κτήμα Πόρτο Καρράς και η κάβα Fiali σας προσκαλούν το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, σε ένα «ταξίδι» στα γευστικά μονοπάτια και αρώματα του ποιοτικού κρασιού που θα ξεκινήσει στις 18:00 και θα ολοκληρωθεί στις 22:00. Με μια γευσιγνωσία που δεν θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο καθώς θα δοκιμαστούν αγαπημένες παλιές και νέες ετικέτες. Η διαδρομή θα ξεκινήσει με τη Μελισσάνθη, το αγαπημένο blend λευκών ποικιλιών και θα συνεχίσει με τη πληθωρική Μαλαγουζιά Πόρτο Καρράς. Επόμενος σταθμός το εξωτικό και για πολλούς ερωτικό Ροζέ του Κτήματος. Ακολουθεί το κοσμοπολίτικο ερυθρό Magnus Baccata 2010 και το ταξίδι καταλήγει στο Chateau 2006 Magnum, Special Edition. Αφήστε χώρο στις «αποσκευές» σας, οι τιμές θα είναι δελεαστικές!
16 Σεπτεμβρίου στη Μαύρη Θάλασσα
Μαύρη Θάλασσα – Νικολάου Πλαστήρα 3 & Χιλής, Καλαμαριά – Τ. 2310 932542 Τρίτη 16/09 Μια μέρα με επίγευση Μπαμπατζίμ στη Μαύρη θάλασσα Η Θεσσαλονίκη γιορτάζει «Τα ΒορΟινά» τη σημαντικότερη οινική εκδήλωση της χρονιάς. Στα πλαίσια των εκδηλώσεων προβολής κρασιών και αποσταγμάτων σας περιμένουμε την Τρίτη 16/09 στη Μαύρη Θάλασσα, όπου το απόσταγμα Μπαμπατζίμ κλείνει το τραπέζι σας με το πιο ωραίο δώρο!
18 και 19 Σεπτεμβρίου στη Fiali
Fiali κάβα ποτών – Αιγαίου 68, Καλαμαριά – Τ. 231 040 2075 18 & 19/9 Μια φιάλη δώρο στη Fiali Tο Κτήμα Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλου σας προσκαλεί να δοκιμάσετε επιλεγμένες ετικέτες του τις οποίες θα μπορείτε να προμηθευτείτε σε ιδιαίτερες τιμές. Παρασκευή 19/9, ώρα 19:00-22:00 εξειδικευμένοι συνεργάτες και στελέχη του Κτήματος θα σας λύσουν όλες τις απορίες σας στο μεγάλο θέμα: «Ποτήρι & Πιάτο: Η φλόγα ενός έρωτα που δε σβήνει ποτέ!»
17 Σεπτεμβρίου στο Ζύθος στο Ντορέ
Ζύθος στο Ντορέ – Τσιρογιάννη 7 Λευκός Πύργος – Τ. 2310.279010 Τετάρτη 17/9 Μικροί Οινοπαραγωγοί – μια βραδιά γνωριμίας με τις μικρές οινοποιίες του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα στον Ζύθο-Ντορέ. Σε συνδυαστικούς παρτενέρ γεύσεων, μόνο για τις 17/9 και σε ειδικές τιμές, ο Ζύθος προτείνει διαφορετικά εδέσματα για λευκές, ροζέ και ερυθρές ποικιλίες, καθώς και επιλογές για τους πιο τολμηρούς …
12 και 13 Σεπτεμβρίου στο Apallou espresso bar
Apallou espresso bar – Μητροπόλεως 51 – Τ. 2310 228898 Παρασκευή 12 & Σάββατο 13/9 Ορεινά Αρώματα από το Κτήμα Αβέρωφ στο Apallou Απολαύστε σε ποτήρι το Κατώγι Αβέρωφ Ερυθρό και το Κτήμα Αβέρωφ Traminer στo Apallou και περιηγηθείτε στα ορεινά τους αρώματα.
13 Σεπτεμβρίου στο Plaisir Brasserie Café Patisserie
Plaisir Brasserie Café Patisserie – Αριστοτέλους 9 & Μητροπόλεως – Τ. 2310 277 444 (πληροφορίες & κρατήσεις) Σάββατο 13/9, από τις 18:00 Παρουσίαση των οίνων Ορόσημο και Γουμένισσα του Κτήματος Χατζηβαρύτη, με δωρεάν δοκιμή και σε προνομιακή τιμή συνοδεία αλμυρών δημιουργιών του Plaisir.
12 Σεπτεμβρίου στο The Prince Brasserie
The Prince Brasserie – 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, Mediterranean Cosmos – Τ. 2310 028559 Παρασκευή 12/9, ώρα 18:00-01:00 Κτήμα Τέχνη Οίνου food & wine matching Το διακεκριμένο οινοποιείο της Δράμας παρουσιάζει 4 ετικέτες του και το ThePrince τις παντρεύει με 4 αντίστοιχα πιάτα. Περισσότερες πληροφορίες ThePrince Brasserie 2310 028559
13 και 14 Σεπτεμβρίου στο The Prince Brasserie
The Prince Brasserie – 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, Mediterranean Cosmos – Τ. 2310 028559 Σάββατο 13 & Κυριακή 14/9, ώρα 10:00-14:00 ΠΟΠ – Sparkling Brunch Γνωρίστε τη μαγεία των κορυφαίων Ελληνικών ΠΟΠ αφρωδών οίνων και ξεκινήστε τη μέρα σας με τον πιο κεφάτο τρόπο. Το πλούσιο Brunch του ThePrince, εμπλουτίζεται με Ακακίες Sparkling, ΠΟΠ Αμύνταιο και το ΠΟΠ Ζίτσα της ΖΟΙΝΟΣ. 10€ / άτομο
12 και 13 Σεπτεμβρίου στο Alea wine bar
Alea wine bar – Ισαύρων 12 – Τ. 231 028 1614 Παρασκευή 12 και Σάββατο 13/9 Τα Ξινόμαυρα του Κατώγι Αβέρωφ στο Alea Το Κατώγι Αβέρωφ επιλέγει αμπελώνες στην περιοχή της Νάουσας και οινοποιεί δύο ξεχωριστά ξινόμαυρα, το Αβέρωφ Ροζέ και το Ξινόμαυρο Αβέρωφ. Απολαύστε τα σε ποτήρι στο Alea.
12 Σεπτεμβρίου στο Menta café & wine bar
Menta café & wine bar- Κομνηνών 20 – Τ. 2313 016593 Παρασκευή 12/9 Παρασκευή 12/9 Το Kτήμα κυρ –Γιάννη στο wine bar menta To Menta παρουσιάζει τη Λευκή Παράγκα Κυρ-Γιάννη και προσφέρει με κάθε ποτήρι, το δεύτερο στη μισή τιμή.
12 Σεπτεμβρίου στο Kitchen Bar, Αποθήκη Β΄ Λιμένας Θεσσαλονίκης
Kitchen Bar – Αποθήκη Β΄ Λιμένας Θεσσαλονίκης – Τ. 2310 502241 Παρασκευή 12/9, ώρα 20:30 Τρία κρασιά, μία ποικιλία! Ανακαλύψτε την ποικιλία Ντεμπίνα του Κτήματος Γκλίναβος στο Kitchen Bar στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης! Θα γνωρίσετε τις ιδιαιτερότητες της ποικιλίας Ντεμπίνα δοκιμάζοντας τρία αντιπροσωπευτικά κρασιά του κτήματος: Primus-Zitsa ΠΟΠ, Primus-Zitsa Barrique ΠΟΠ και Debina Ημιαφρώδες ΠΟΠ, που θα συνδυαστούν με μοναδικές γεύσεις του Kitchen Bar, σε ένα πλήρες και απολαυστικό μενού! Αριθμός ατόμων: 25-30 Κράτηση απαραίτητη στο τ. 2310 502241 Τιμή ανά άτομο: 33€
19 Σεπτεμβρίου στο The Prince Brasserie
The Prince Brasserie – 11ο χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης Νέων Μουδανιών, Mediterranean Cosmos – Τ. 2310 028559 Παρασκευή 19/9, ώρα 10:00-01:00 Παπαγιάννη Ladies Night Πως μιλούν γυναίκες μεταξύ τους? Με ένα ποτήρι Εξ’ Αρνών το οποίο κερνάει η εξαιρετική κυρία του κρασιού Claudia Παπαγιάννη. Συγχρόνως, 4 ετικέτες του Κτήματος παντρεύονται με 4 πιάτα από το ThePrince. Περισσότερες πληροφορίες ThePrince Brasserie 2310 028559
11 Σεπτεμβρίου στο Cinque Terre wine bar
Cinque Terre wine bar – Ολ. Διαμαντή 53 & Β. Ουγκώ – Τ. 2310 539113 Πέμπτη 11/9, ώρα 21:30 Ο Βαγγέλης Χατζηβαρύτης παρουσιάζει σε κάθετη γευστική δοκιμή τις βραβευμένες Γουμένισσες 2007, 2008, 2010 και 2011 καθώς και για πρώτη φορά την ετικέτα εσοδείας 2012. Κρατήσεις: 2310 539113
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου